Uz Zadrugu i festival klapa otvoren jubilarni 10. Trash film festival

>> Trash film festival, dan prvi (Srijeda, 9.09.2015.)

Spektakularnim koncertom kultnog zagorskog rock benda Zadruga i još spektakularnijim glazbeno-scenskim performansom te otvorenjem izložbe posvećene destoj godišnjici festivala, u Varaždinu je sinoć otvoren jubilarni 10. Trash film festival.

Ove godine Trash film festival slavi svoj deseti rođendan, a tim je povodom u Varaždinskoj kući u Gajevoj ulici, koja je posebno za ovu priliku preimenovana u Trash kuću, sinoć otvorena izložba posvećena velikom jubileju. U sklopu izložbe posjetitelji mogu razgledati plakate dosadašnjih izdanja festivala koje je izradio festivalski dizajner Robert Martinez Prostee, a koji otkrivaju bogatu povijest Trash film festivala u Varaždinu, te niz drugih relikvija i rekvizita iz povijesti festivala i Udruge Trash.

Izložbu su jučer, svečanim rezanjem lanca škarama za željezo, otvorili članovi stručnog žirija 10. Trash film festivala, književnik i novinar Gordan Nuhanović i kazališni redatelj Ozren Prohić koji je naglasio da izložbu vrijedi pogledati.

– Vizualni identitet festivala me impresionirao jer vidi se da se u dizajnerskom smislu prati ono što je trash poetika i to svakako vrijedi pogledati, a s druge strane izložba prikazuje i kako je festival kroz godine rastao i napredovao – naglasio je Prohić.

Nakon otvorenja izložbe, posjetitelji festivala preselili su se na festivalsku koncertnu pozornicu na Kapucinskom trgu gdje je održan prigodan zabavni program. Koncertni program otvorio je varaždinski rock bend Kronika predstavivši se s nekoliko svojih autorskih pjesama, a zatim je uslijedio i vatreni plesni nastup članica Plesne skupine Four iz Varaždina.

10. Trash film festival službeno je otvoren glazbeno-scenskim performansom pod nazivom ‘Festival klapa – Ne damo te pismo naša‘ u izvedbi članova Udruge Trash koji su zasluženu pažnju poklonili jednom podcijenjenom filmskom rekvizitu i svijetu dokazali da filmske klape ne služe nužno samo za označavanje početka i kraja snimanje neke filmske scene već da mogu poslužiti i kao instrument za stvaranje glazbe.

Njihov performans okupljeni su trasheri pozdravili ovacijama, a još većim ovacijama pozdravili su zvijezde prve večeri festivala, članove kultnog zagorskog rock benda Zadruga koji su na pozornicu stigli u bijeloj limuzini te zatim s okupljenim trasherima zasvirali i zapjevali najveće hitove iz svoje 25-godišnje karijere.

Koncertnu večer prvog dana 10. Trash film festivala zaključio je pak nezaobilazni festivalski bend The Fakin Lajsne svojim sjajnim nastupom koji nikoga nije ostavio ravnodušnim.

Bio je to tek spektakularni uvod u još spektakularniji nastavak festivala. U Kinu Galerija danas od 14 do 21 sat možete pogledati dio od ukupno 45 filmova koji će biti prikazani u službenoj konkurenciji festivala, a u koncertnom dijelu programa večeras će na festivalskoj koncertnoj pozornici na Kapucinskom trgu, u suradnji s projektom Tri Grgura, nastupiti kultni splitski hip-hop sastav TBF.

Više informacija o 10. Trash film festivalu i svim njegovim programima možete pronaći na službenim internet stranicama festivala www.trash.hr te na facebook i twitter stranicama festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije