Šank na Jailhouse festivalu uz pregršt sportova i zabavnih sadržaja

Bliži se šesto izdanje Jailhouse festivala, koji traje od 7. do 16. kolovoza. Nezavisna udruga mladih i ove je godine pripremila deset dana uzbudljivog i zanimljivog programa. Očekuje nas 20-ak aktivnosti, među kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Za otvaranje festivala pripremljeno je drugo izdanje turnira u uličnom nogometu pod nazivom NUM Nogač 3-na-3. Turnir će na kratko prekinuti ceremonija otvaranja festivala, uz nekoliko iznenađenja organizatora.

Drugi dan Festivala započinje u 16 sati biciklijadom “Po zagorskim bregima“, a nastavlja se cjelovečernjim koncertom, kada će atmosferu zagrijati Media Stres i Tapatafko, a nakon njih Lepoglavu će zapaliti grupa Vatra.

Poslijepodnevni dio prve festivalske nedjelje predviđen je za pravu atrakciju – Bubble Football. Riječ je o nogometu gdje se svi igrači nalaze u balonima, a osim postizanja pogotka poželjno je i srušiti protivnika. Dan će zaključiti Goran Goc Vugrinec, koji će prisutne do suza nasmijati u sklopu svog showa pod nazivom “eGOCentrik“.

U ponedjeljak će posjetitelji imati prilike odmjeriti znanje, vještine i sreću u različitim kartaškim igrama, dok će se navečer svi zajedno opustiti uz još jedno Kino pod zvijezdama.

Edukativna radionica Foto kluba 10k održat će se u utorak, a nakon njega slijedi popularni Quiz night, koji iz godine u godine privlači sve više natjecatelja, ali i publike.

Međunarodni dan mladih, odnosno srijedu, obilježit će konferencija u organizaciji udruge Ivanečko sunce, čija tema u fokusu ima uključivanje osoba s mentalnom retardacijom u društvo, a nastavit će se kreativnom radionicom. Večer je predviđena za stand up comedy show pod nazivom “Štiklom u mozak, loptom u dupe“.

U četvrtak će članovi Astronomskog društva Lepoglava okupljenima objasniti na koji se način otkrivaju novi planeti i kako se određuju njihova svojstva, dok je večer predviđena za nove salve smijeha. U 21 sat na scenu stupa Jan Kerekeš, kojem će se u borbi s krticama pridružiti nekoliko likova, među kojima i “policajac z Mača”.

Osmi dan festivala predviđen je za 14. po redu NUM Hakl 3-na-3, turnir u uličnoj košarci koji je jedan od najdugotrajnijih i najpoznatijih u ovom dijelu Hrvatske. Zanimljivo da se ove godine već najavila ekipa iz Barcelone.

Predzadnji dan Festivala započet će PANčevanjem. Riječ je o bivšim studentskim igrama koje su od ove godine otvorene za sve koji su stariji od 18 godina. Beer pong, potapanje brodova i ostale igre, koje će također imati sudionike iz nekoliko zemalja, na najbolji će način zagrijati prisutne za večernji koncert gdje će publiku raspametiti Šank?!. Prije Šanka nastupit će Sedativ i Fajrunt.

Ovogodišnji Festival već će tradicionalno zatvoriti popodnevno druženje na sportsko-rekreacijskom centru uz razne sportove i društvene igre te nastup legendarnih komičara. Ove godine to će biti Davor Dretar Drele i Vid Balog sa svojom kazališnom skupinom Gemišt i predstavom “Remetinec, Remetinec“.

Spomenimo i da će tijekom festivala u Lepoglavi boraviti i mladi iz Italije, Španjolske i Poljske u sklopu još jednog međunarodnog projekta Nezavisne udruge mladih, gdje će imati priliku učiti o volontiranju i svim njegovim prednostima.

Više informacija o samom Festivalu možete pronaći na web stranici http://jailhouse.num.hr/ ili na FB stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije