Video varaždinskih plesačica pregledalo više od 56 tisuća ljudi

>> Video plesačica iz Varaždina pregledalo više od 56 tisuća ljudi

Tri djevojke iz Varaždina, Maja Kućar, Klara Markotić i Valerija Vusić, bave se plesom od djetinjstva, a jedan njihov video na Youtubeu dosad je pogledalo više od 56 tisuća ljudi u dva mjeseca. Toliki broj pogleda je rijetkost na našem području.

– Kad je montaža bila gotova, znala sam da je ispalo super i da su se određene stvari stvarno poklopile, ali nije mi na kraju pameti bilo da će se ovoliko pregledavati. Inače, koreografije se ovisno o težini, stilu, broju plesača i namjeni vježbaju po tjedan, mjesec dana, često i više. Klara i ja smo se našle u dvorani i snimile ovo u dva sata – objasnila je pozadinu videa Maja Kućar.

Na ovom videu se pojavljuju samo Maja i Klara, dok inače s njima najčešće još pleše i Valerija Vusić.

– Stvarno me ponekad iznenadi kako se razumijemo, to nije klasično prijateljstvo. Mislim da kad bismo ugasili svjetla u dvorani i zabranili da pričamo da bi im i dalje uspjela objasniti koreografiju – kroz smijeh nam govori Maja.

Cure povezuju svoja prva sjećanja iz djetinjstva s plesom, a ljubav prema njemu nastavila se i do danas.

– Većinu stvari u životu radimo kako bismo nešto dobili, ostvarili, zaradili. Jako sam sretna da u životu imam nešto što volim raditi samo radi sebe i što me samo po sebi veseli. Ne dobiju svi priliku baviti se nečim što ujedno i toliko vole, zato to iznimno cijenim. Ostale stvari koje ples nosi, a to su pregledi, pohvale, honorari, medalje, samo su dodatan plus – istaknula je.

Poluprofesionalni i profesionalni plesači imaju jako naporan i natrpan raspored. Trenira se skoro svaki dan, a vikendom se često snima, nastupa ili dodatno vježba.

– Subotom krećem u dvoranu u 15, a vraćam se kući u 20 sati. Ono što publika na kraju vidi čini se bezbrižno i zabavno. Uvježbana koreografija i nasmijane plesačice koje još k tome obično i jako dobro izgledaju. Mi i želimo da publika to tako vidi, no činjenica je da iza toga stoje naporni treninzi i dosta odricanja. Ponekad ne razumiju svi tu motiviranost. Zbog toga posebno cijenim one prijatelje koji imaju dublji uvid u to – objasnile su cure što se skriva iza naizgled opuštene zezancije.

Maja je istaknula kako joj je osmišljavanje koreografije osobno možda i najdraži dio plesa.

– Imaš pjesmu i određeno vrijeme koje trebaš ispuniti pokretom, a mogućnosti i kombinacije koje možeš proizvesti su beskonačne. Ta sloboda i eksplozija kombinacija me uvijek fascinirala. Ovu koreografiju sam napravila u dva sata. To je za mene iznimno brzo, jer sam po prirodi perfekcionist. S ovom pjesmom sam odmah imala neku viziju kako želim da to izgleda i sve je došlo samo od sebe. Naravno, imam još puno za učiti, ali se veselim tome – priča nam Maja.

Većinu nastupa cure pamte po dobrom, a kao jedan od onih koji će se još dugo pamtiti, svakako je nastup pred pet tisuća ljudi, kad je rukometna reprezentacija gostovala u Varaždinu.

– To je definitivno jedan od najintenzivnijh nastupa s masovnom energijom. Nastupala sam u Rijeci pred punim HKD-om, ali to se po tremi ne može mjeriti s tim kad znaš da izlaziš pred svoju publiku – prisjetila se.

Na nastupima često postoje zanimljivi trenuci koji ostaju u sjećanju pa tako su cure jednom došle na nastup u pogrešno kazalište u Zagrebu, a jednom prilikom su u Međimurju odradile i karaoke show.

– Plesale smo na nogometnim i rukometnim terenima, boksačkim ringovima, kazalištima, modnim pistama, bazenima, kafićima. Ako smo nas troje zajedno, obično i izlazak pretvorimo u nastup. S pozornicom se lako snađemo – šaljivo je komentirala dogodovštine s nastupa.

Za budućnost, Maja je istaknula kako joj se ove godine Klara pridružuje u rijeci u studiju RIS, ali da to ne znači da će Varaždin ostati uskraćen za njihove nastupe.

– Stvarno volim sve vrste plesa i različitu glazbu ali mislim da je bitno u jednom trenutku prepoznati ono što ti najbolje ide i gdje ćeš dati maksimum. Razmišljamo sve tri i o tome da bi bilo lijepo jednog dana pružiti malim Varaždinkama ono što mi nismo imale kad smo bile male, ali o tome ćemo ozbiljnije razmišljat za koju godinu. Zasad treba trenirati, nastupati i ispravljati greške – zaključila je Maja Kućar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije