Učenici osmih razreda Pete osnovne škole Varaždin posjetili Vukovar

>> Učenici osmih razreda V. osnovne škole Varaždin posjetili Vukovar

Učenici osmih razreda Pete osnovne škole Varaždin posjetili Vukovar u sklopu projekta ‘Posjet osmih razreda Vukovaru’ koji ima za cilj kroz obavezne dvodnevne posjete učenike naučiti vrijednostima Domovinskog rata i bitke za Vukovar.

Posjet je ostvaren kao izvanučionička dvodnevna nastava koja je uključivala predavanja o Domovinskom ratu u skladu s nastavnim programom predmeta Povijest za osme razrede gdje su učenici nadogradili postojeće znanje o Domovinskom ratu i obrani Vukovara na čijim temeljima je izgrađena moderna republika Hrvatska.

Kroz predavanja prenosila se poruka mira, prihvaćanja različitosti i suosjećanja kroz Školu mira i radionica. Učenici su obišli sve memorijalne lokalitete “Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-dom Ovčara, Masovna grobnica Ovčara, Kukuruzni put – ‘Put spasa’, Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica ’91, MCDR Vukovar – bivša vojarna 204. Vukovarske brigade, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata.

Učenici su na Memorijalnom groblju i na Masovnoj grobnici Ovčara zapalili svijeću u znak poštovanja i sjećanja na mučki ubijene civile i branitelje Vukovara.

Učenici su imali nekoliko sati slobodnog vremena koje su iskoristili za razgledanje grada.

Marta Korade i Roko Šestak predstavljali su V. osnovnu školu Varaždin u kvizu znanja i nakon dvadeset pitanja bili su izjednačeni s učenicima iz OŠ Vidovec.

Nakon pripetavanja, koje je bilo vrlo napeto, pobjednik je odlučen nakon osmog pitanja te su više sreće ovaj put imali učenici iz OŠ Vidovec kojima čestitamo i ovom prilikom.

Ministarstvo branitelja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta financiralo je smještaj, prijevoz i prehranu za sve učenike osmih razreda.

Plan i program putovanja u potpunosti je izvršen, a organizacijski je sve funkcioniralo besprijekorno te imamo samo riječi hvale za organizatora Javnu ustanovu ‘Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije