U IRSKOJ Psihologinja Prve gimnazije Željka Pačalat sudjelovala na seminaru

Psihologinja u Prvoj gimnaziji Varaždin, Željka Pačalat, sudjelovala je 22. i 23. veljače na drugom dijelu seminara ‘The development of evidence based practice in guidance services in schools’ u Dublinu, Republika Irska.

Ovaj seminar bio je nastavak međunarodne suradnje na razmjeni primjera dobre politike i prakse profesionalnog usmjeravanja u školama koja je započela na prvom seminaru u rujnu 2017. Fokus je ovoga puta bio na mrežnim bazama podataka koje se mogu koristiti u tom kontekstu. Kroz predavanja i diskusijske grupe sudionici su se upoznali sa stanjem u toj domeni u različitim europskim zemljama, kao i s nalazima novijih istraživanja o učinkovitim okvirima za usmjeravanje u školi.

Prof. Pačalat je prezentirala značajnije aktivnosti u području prikupljanja podataka za profesionalno usmjeravanje u školama u Hrvatskoj, s naglaskom na anketi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o profesionalnim namjerama učenika te istraživanju Instituta za društvena istraživanja o prijelazu iz srednje škole u visoko obrazovanje.

Iskustva i informacije sa seminara služit će kao poticaj daljem radu tima zaduženog za unapređenje sustava praćenja profesionalnog razvoja učenika u Prvoj gimnaziji. Sudjelovanje predstavnice škole omogućila je Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu aktivnosti međunarodne suradnje programa Erasmus+.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije