FOTO Primadona Ruža Pospiš Baldani posjetila Glazbenu školu u Varaždinu

>> Primadona Ruža Pospiš Baldani u posjetu Glazbenoj školi u Varaždinu
>> Primadona Ruža Pospiš Baldani u posjetu Glazbenoj školi u Varaždinu

Jedna od najvećih hrvatskih opernih primadona Ruža Pospiš Baldani je u srijedu, 6. prosinca, bila u posjetu Glazbenoj školi u Varaždinu, školi koju je pohađala, u kojoj je završila svoje srednjoškolsko obrazovanje i iz koje je krenula na put velike svjetske karijere, put najvećih opernih pozornica svijeta.

Međutim, osim što je neumorno pronosila i u svijetu dizala ugled svoje zemlje, grada u kojem je odrasla i škole koju je pohađala, Ruža Pospiš Baldani je u Glazbenoj školi poseban gost i zbog još jednog razloga – zahvaljujući njenom utjecaju i zalaganju, škola je, nakon niza neprimjerenih i skučenih prostora u kojima je djelovala, dobila na raspolaganje obnovljenu i za njene potrebe prilagođenu palaču Erdody, zgradu u kojoj se sada nalazi.

Posjet nekadašnjoj školi i susret sa sadašnjim učenicima i profesorima bio je dirljiv i pun emocija. Dočekali su je dugim pljeskom, a zatim je uslijedio razgovor u kojem su učenici mogli pitati što god ih je zanimalo. A pitanja su bila najrazličitija – kako je uopće počela pjevati, koja joj je bila najdraža uloga, s kojim je dirigentom najradije surađivala, u kojoj se opernoj kući najbolje osjećala, kako je bilo surađivati s jednim od najzahtjevnijih dirigenata Herbertom von Karajanom, o radu na partituri i ulozi, kako je usklađivala privatni život sa stalnim putovanjima i dugotrajnim izbivanjem radeći širom svijeta itd. itd. itd.

Susret je završio ponovo dugim pljeskom i zajedničkim fotografiranjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije