POUČNO I ZABAVNO Geografi Prve gimnazije boravili u Peskima!

>> Geografi Prve u Peskima!

U utorak, 8. svibnja, učenici Prve gimnazije Varaždin koji pohađaju izvannastavne aktivnosti Primijenjena geografija u pratnji prof. Maje Jurgec i prof. Krunoslava Rukelja posjetili su Geografsko-botanički rezervat Đurđevačke peske.

Uz predavanje prof. Marina Ferderberaučenici su naučili o povijesti jedine hrvatske pustinje i probleme koje su ovi ‘krvavi peski’ stvarali lokalnom stanovništvu. Danas se pijesak u ‘Hrvatskoj Sahari’ održao na malom području, dok je većina površine prekrivena drvećima poput bagrema, američkog borovca i grmovima zečjaka.

No, uz trud zaljubljenika u prirodu, područje se redovito raščišćava da se vrati istinski štih jedine europske pješčane pustinje. Nakon toga, učenici su posjetili đurđevački Stari grad i čuli legendu o Picoku.

Posjetili su i đurđevački zoološki vrt u kojem žive 4 simpatične deve, Đurđica, Dina, Tomica i Romeo, koje su postale pravi hit i povećale posjećenost turista.

Uz nove spoznaje i prijateljstva, učenici su se vratili u Varaždin, uz obećanje da će sigurno jednog dana ponovo posjetiti Đurđevac i Đurđevačke peske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije