‘KORAK U ZNANOST’ Varaždinska Prva gimnazija sudjeluje u zanimljivom projektu

>> Novi projekt Prve gimnazije: Korak u znanost 2018.

U utorak, 20. ožujka, u Prvoj gimnaziji Varaždin predavanje je održao Korado Korlević, svjetski poznati astronom iznimno posvećen edukaciji mladih i promicanju znanosti. Koliko se rano mladi mogu početi baviti znanošću, što nas sve očekuje u budućnosti, razvoj umjetne inteligencije, sintetski život, editiranje genoma neke su od tema koje je dotaknuo.

Ovim predavanjem Prva gimnazija započela je s provedbom projekta Korak u znanost 2018. u kojem od ove školske godine sudjeluje zajedno s osam škola iz Hrvatske.

Organizator projekta je Astronomsko društvo Višnjan, a financijsku potporu za provedbu planiranih aktivnosti je omogućilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Uz održano predavanje u projektne aktivnosti je uključena i trodnevna edukacija šestero djelatnika Prve gimnazije Varaždin, koja će se održati početkom travnja u Višnjanu. Na edukaciji će djelatnici naučiti koristiti 3D printer i crtaći softver te kako ih iskoristiti u izvananstavnim aktivnostima i projektnoj nastavi kao motivacijski alat.

Škola će također dobiti 3D printer na trajno korištenje za čiju uporabu njeni učenici već sad pokazuju velik interes, a koristit će se i za rad u centrima izvrsnosti iz informatike i biologije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije