FOTO Spisateljica Sanja Pilić gostovanjem na Petoj osnovnoj razveselila učenike

>> Učenici V. OŠ susreli se sa spisateljicom Sanjom Pilić

Unatoč snijegu koji je neumoljivo padao, spisateljica Sanja Pilić uspjela je doći iz Zagreba te nije razočarala učenike četvrtih, petih i šestih razreda varaždinske V. osnovne škole koji su je nestrpljivo čekali u školskoj športskoj dvorani.

Učenici su se ugodno se smjestili na klupe, strunjače ne bi li bili što bliže književnici čije romane, priče i stihove rado čitaju u samostalnim knjigama i dječjim časopisima Prvi izbor i Modra lasta, slušali su autobiografske priče o njenom radu: inspiraciji, vremenu koje je potrebno za pisanje, što voli i/ili ne voli raditi, kako nastaju romani, što je radila prije nego je počela pisati i koliko je teško ili lako biti pisac.

Govorila je i o omiljenim junacima iz njenih romana te tko su oni u njenom stvarnom životu jer je rekla da svaki lik ima svoga dvojnika kojeg je srela u stvarnom životu.

Susretljiva, vedra i energična spisateljica odgovorila je na svako postavljeno pitanje. Tvrdi da je u današnje doba teže postati dobar pisac djeci koja vrlo često radije odabiru knjige o zombijima i vampirima, ako uopće čitaju. Susret je završio potpisivanjem knjiga i fotografiranjem s nadom da će se opet negdje sresti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije