FOTO Večer matematike održana u V. osnovnoj školi Varaždin

>> Večer matematike u V. osnovnoj školi Varaždin

U četvrtak, 7. prosinca, u V. osnovnoj školi Varaždin održana je ‘Večer matematike’. Organizator ovog događaja je Hrvatsko matematičko društvo i prvi je put održana u našoj školi.

Za učenike su bile pripremljene matematičke radionice raspoređene po razredima te prilagođene dobi učenika. U svakom je razredu bilo 5 do 6 radionica, a učenici su mogli sudjelovati u svima ili samo u onima koje ih zanimaju. Matematičke su zadatke imali priliku rješavati sami, s roditeljima, u paru s drugim učenikom ili u grupama. Uz matematičke radionice, za učenike 7. razreda održana je i radionica Microbit, a za učenike 7. i 8. razreda radionica pod nazivom Kosti.

Učenici, ali i njihovi roditelji, pokazali su veliko zanimanje za ovaj događaj. Odazvalo se ukupno 286 sudionika (učenika, roditelja i učitelja) koji su kroz igru rješavali različite matematičke zadatke te se pritom zabavili, ali i nešto naučili. ‘Bilo je super!’ u isti glas povikaše dvije učenice kad smo ih upitali kako je bilo, a jedna mama je rekla da smo ju ugodno iznenadili te da veseli ovakvim projektima u školi. Zanimljivo je da su nas posjetili i naši bivši učenici te su se i oni pridružili radionicama koje su ih oduševile.

Vjerujemo da se ova večer prepuna različitih aktivnosti, radionica, druženja i zabave približila matematiku, ali i isto tako povezala školu, roditelje, učenike i učiteljice te da ćemo se isto tako naći i slijedeće godine, na novoj Večeri matematike!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije