Vijesti / Školski kutak

IZLET U ZAGREB

Osnovnoškolci iz Vidovca posjetili Muzej iluzija i zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica

Osnovnoškolci iz Vidovca posjetili Muzej iluzija i zagrebačko Gradsko kazalište Žar ptica
OŠ Vidovec

Najveće zanimanje učenici su pokazali za Kosu sobu, Sobu ogledala i Obrnutu sobu...

U okviru terenske nastave u Zagrebu učenici 7. razreda Osnovne škole Vidovec posjetili su Muzej iluzija i Gradsko kazalište Žar ptica.

U Muzeju iluzija učenici su doživjeli intrigantno vizualno, osjetilno i edukativno iskustvo. Učenici su sa svojim učiteljicama Valentinom Štrlek, Magdalenom Kreč i Sanjom Biškup uživali u 70 eksponata, svakoj optičkoj iluziji, instalaciji te najvećoj zbirci holograma u ovom dijelu Europe.

Najveće zanimanje učenici su pokazali za Kosu sobu, Sobu ogledala i Obrnutu sobu. Tu su se popeli na strop, izgubili u beskonačnosti, odupirali gravitaciji, doživjeli kako im se prijatelji i učiteljice smanjuju ili rastu, poslužili nečiju glavu na pladnju…

43d617fae8c36e7ee2c67e2c44b68e4e.jpg?v=2

U Gradskom kazalištu Žar ptica učenici su pogledali predstavu Ako kažeš, gotov si! u režiji Krešimira Dolenčića, a prema tekstu Dine Vukelić. Predstava koja govori o vršnjačkom nasilju te začaranom krugu bullyinga, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Otvorila je mnoga pitanja o kojima su učenici i kasnije promišljali i raspravljali na Satovima razrednika i Hrvatskoga jezika.

Neka od pitanja zasigurno su kako se nositi s problemom vršnjačkog nasilja, u kakvim se oblicima ono manifestira, kako ga prepoznati i kome se obratiti. Do same poruke koju nam predstava odašilja, učenici su došli samostalno na satovima Hrvatskoga jezika: Nemoj šutjeti! Ako kažeš, spašen si!

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Category: 6021

Reci što misliš!