Vijesti / Školski kutak

svaki bod je bitan

Prva gimnazija i Elektrostrojarska na popisu škola koje su upisali najbolji osmaši

Prva gimnazija i Elektrostrojarska na popisu škola koje su upisali najbolji osmaši
Lidia Redondo, Varaždinski.hr

Evo koje su škole upisivali osmaši s najvišim brojem bodova.

Za osmaše diljem Hrvatske završava ljetni rok upisa u srednje škole. Mogućnost odabira programa u kojem će nastaviti svoje školovanje na višoj razini zaključana je u srijedu. Portal Srednja.hr objavio je koje su škole upisivali osmaši s najvišim brojem bodova.

Gimnazije

Kada je riječ o gimnazijama, prema podacima koje su zatražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, najviši prosječan broj bodova imaju upisani u prirodoslovno-matematičku gimnaziji I. gimnazije Zagreb. Prosječan broj bodova upisanih u taj program je 80,63.

Isti program XV. gimnazije Zagreb nalazi se na drugom mjestu ljestvice programa koje su upisivali najbolji – prosjek bodova upisanih je 80,35. Prirodoslovna gimnazija u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga Zagreb na trećem je mjestu po prosjeku bodova upisanih, koji iznosi 80,28.

Prva gimnazija Varaždin (Prirodoslovno-matematički smjer) nalazi se na devetom mjestu po prosjeku bodova upisanih koji iznosi 80,13, a mjesto dijeli s V. gimnazijom Zagreb. 

Strukovne škole 

Kada je riječ o strukovnim školama koje su upisivali učenici s najvišim brojem bodova, na vrhu ljestvice nalazi se program farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Osijek

Isti program, ali Zdravstvenog učilišta u Zagrebu, drugi je po prosjeku bodova upisanih, a on iznosi 78,99. Dentalni tehničar/ka na istom učilištu treći je strukovni smjer kojeg su upisivali najbolji osmaši, s prosjekom bodova upisanih od 78,03. Isti prosječan broj bodova imaju upisani u program farmaceutski tehničar u Medicinskoj školi Rijeka.

Na 11. mjestu nalazi se smjer Medijski tehničar u Elektrostrojarskoj školi Varaždin s prosjekom bodova 76,58, a smjer Tehničar za mehatroniku s prosjekom bodova 75,77 nalazi se na 16. mjestu.

Detalje pogledajte ovdje.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!