Vijesti / Školski kutak

pomoć baniji

Šesta osnovna sudjelovala u humanitarnoj akciji 'Škola za sve', prikupljeno čak 70 punih torbi

Šesta osnovna sudjelovala u humanitarnoj akciji 'Škola za sve', prikupljeno čak 70 punih torbi
VI. osnovna škola

Učenice i učenici s Banije dobit će pomoć i podršku od svojih kolega sa sjevera.

Slijedom dramatičnih događaja u Banovini i opće ljudske potrebe za pomaganjem, VI. osnovna škola Varaždin uključila se u humanitarnu akciju 'Škola za sve'.

Na prijedlog Dječjeg gradskog vijeća humanitarna akcija 'Škola za sve' pokrenuta je putem društvenih mreža za djecu Siska, Petrinje, Gline i okolice.

Akcija je trajala od 18. siječnja do 28. siječnja 2021. Inicijativa je bila prikupiti donacije za učenike osnovnih škola u vidu školskih torbi ili ruksaka s potrebnim osnovnim priborom za rad i učenje (pernice, bilježnice, slikovnice, likovni pribor, mape, bojice, gumice, i dr.).

Na VI. OŠ Varaždin humanitarna akcija provedena je i više nego odlično jer je uspješno sakupljeno i donirano oko 70 školskih torbi i desetak torbi za tjelesnu i zdrastvenu kulturu koje su također pune priborom. Ovim činom ukazano je razumijevanje, podrška, humanost i solidarnost učenika, roditelja i učitelja.

Ponos, sreća i zajedništvo su riječi koje najbolje opisuju situaciju i osjećaje kada se ovoliki broj malih i velikih ljudi odazove na humanitarnu akciju.

Kada je akcija završila i kada je sve bilo pripremljeno za naše prijatelje, pomogli su vatrogasci koji su u kratkom roku sve donirane torbe pažljivo pospremili u vozilo i dalje nastavili prema organiziranom planu.

Kontaktirana je ravnateljica OŠ Mate Lovraka u Petrinji te donirane školske torbe i pribor odlaze u ruke učenika spomenute škole.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!