Vijesti / Školski kutak

računala i informatika

Izvrsni rezultati učenika V. osnovne škole Varaždin na informatičkom natjecanju 'Dabar'

Izvrsni rezultati učenika V. osnovne škole Varaždin na informatičkom natjecanju 'Dabar'
V. OŠ

Učenici V. osnovne škole Varaždin plasirali su se među 10 % najboljih u svojim kategorijama.

Učenici nižih razreda V. osnovne škole Varaždin sudjelovali su u međunarodnom natjecanju iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar 2021.

Dabar je natjecanje iz informatike, ali prije svega računalnog/logičkog razmišljanja koji promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti. Sudjelovanjem u natjecanju nastoji se pokazati učenicima kako računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji informatiku čine uzbudljivom.

Učenici su se natjecali u kategorijama MikroDabar (1. i 2. razredi) i MiliDabar (3. i 4. razredi) Tara Kondić, Abel Novak, Bela Marčec, Luka Sajko, Patrik Šprem, Petar Murat, Mila Jelaković, Emili Smetiško, Lucas Rogina, Dita Likar Lozić, Tea Lukač, Adela Petrinec, Gabrijela Križanić i Bella Sedlar.

U kategoriji MikroDabar natjecalo se 5042 učenika, a u kategoriji MiliDabar 10122 učenika.

Učenici V. osnovne škole Varaždin plasirali su se među 10 % najboljih u svojim kategorijama, Mila Jelaković u kategoriji MikroDabar, a Gabrijela Križanić i Bella Sedlar u kategoriji MiliDabar.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!