Vijesti / Školski kutak

elektrostrojarska škola

FOTOGALERIJA Najbolji učenici Elektrostrojarske škole primili priznanja i nagrade, pogledajte kako je bilo na dodjeli

FOTOGALERIJA Najbolji učenici Elektrostrojarske škole primili priznanja i nagrade, pogledajte kako je bilo na dodjeli
Elektrostrojarska škola

Marko Dvorski proglašen je najmaturantom generacije.

U ponedjeljak 11. srpnja u atriju Studentskoga centra Varaždin održana je svečana godišnja dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima Elektrostrojarske škole Varaždin. Najboljim učenicima završnih razreda i učenicima koji su bili uspješni na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima uručena su priznanja, knjige i novčane nagrade.

Godišnja dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima Elektrostrojarske škole Varaždin, 12.7.2022.

Svim se okupljenim učenicima, mentorima i roditeljima na početku obratio ravnatelj ESŠ-a Igor Kos, koji je, ne skrivajući zadovoljstvo i ponos, istaknuo kako se već godinama može mjeriti rast kvalitete škole, a jedan su od pokazatelja te kvalitete izvrsni rezultati učenika na brojnim područjima.

Među nagrađenim učenicima najprije je istaknuto 40 učenika koji su u svim razredima svojega obrazovanja postigli odličan uspjeh.

Škola je nagradila najbolje učenike obrtničkih zanimanja prigodnim setom alata.

Nakon toga velikim je pljeskom popraćena objava najboljih rezultata učenika na županijskim natjecanjima. Dojmljive su brojke o uspjesima na županijskim natjecanjima: mnoštvo trećih i drugih mjesta, 10 županijskih prvaka (u Badmintonu, Šahu – ženska ekipa, u Šahu pojedinačno i muški i žene, tri prva mjesta u Matematici, dva prva mjesta u Informatici, prvo mjesto u Engleskome jeziku).

Veliki broj učenika sudjelovao je na državnim natjecanjima. Najuspješniji, njih 24, nagrađeni su za uspjehe na državnim natjecanjima za jedno od 1. – 5. mjesta (za uspjehe na natjecanjima iz Engleskoga jezika, natjecanju World Skills Croatia – u području Multimedije, Električnih instalacija, Elektrotehnike i računalstva, Robotike, Smotri radova u sklopu natjecanja World Skills Croatia u kategoriji Grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije, Statističkome natjecanju, Badmintonu, Fizici – u kategoriji eksperimentalnih radova, Stolnome tenisu).

Nagrađeni su i najbolji učenici na međunarodnoj razini natjecanja – u području Fizike i Robotike.

Na kraju svečanosti proglašen je najmaturant generacije – Marko Dvorski. Društvo energetičara nagradilo je najmaturanta s 4.500, 00 kuna za odličan uspjeh i uspjehe na brojnim natjecanjima tijekom srednjoškolskoga obrazovanja.

Ukupan fond nagrada ove je godine bio 17.200,00 kuna. Od toga su 50% financirale partnerske tvrtke ESŠ-a – PRO-AIT, Mobilisis i Savez energetičara Hrvatske (Društvo energetičara Varaždin), a 50% financirala je Elektrostrojarska škola.

Svima nagrađenima čestitao je pročelnik Upravnoga odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije Moroslav Huđek.

U svečanosti je sudjelovao rock-sastav Reckless Wings sastavljen od bivših učenika Elektrostrojarske škole koji je svojim nastupom oduševio okupljenu publiku.

Ova je svečanost dodjele nagrada uspješnim učenicima još jedna potvrda kvalitete rada i nastavnika i učenika Elektrostrojarske škole koja je opet dokazala da je doista škola budućnosti – budućnosti ovdje i sada.

Najnovije

Reci što misliš!