Vijesti / Školski kutak

Četvrta osnovna škola varaždin

IV. osnovna škola: Uspješno provedene sve aktivnosti mobilnosti u projektu Erasmus+ The WELL

IV. osnovna škola: Uspješno provedene sve aktivnosti mobilnosti u projektu Erasmus+ The WELL

Učitelji i učenici IV. osnovne škole pokazali su se kao odlični organizatori.

Učitelji i učenici IV. osnovne škole Varaždin bili su domaćini mobilnosti 42 učitelja i predstavnika lokalnih vlasti iz Portugala, Irske, Češke i Rumunjske od utorka 3. listopada do četvrtka, 5. listopada.

Dok su prvog dana gosti iz Europe upoznavali grad Varaždin i IV. osnovnu školu, drugog dana, u srijedu, prvo su imali predavanje učiteljica Sofije Fruk i Dijane Gašparac o dobrobiti Mindfulnessa i planinarenja, nakon čega su i sami učenici iznijeli svoja iskustva i dojmove. Nakon predavanja, učesnici su krenuli put do planinarskog doma na Kalniku, gdje je za njih bilo pripremljeno predavanje Petre Malešević, mag. psyc. na temu Mindfulnessa.

Večernji sati drugog dana mobilnosti bili su u znaku proslave dana učitelja zajedničkom večerom, druženjem  i zabavom uz ples do ranih jutarnjih sati.

Zadnji dan mobilnosti, četvrtak, gosti su sa svojim domaćinima proveli u prostorima IV. osnovne škole. Tako su im učenici 5.c ispričali bajku koju su sami uz pomoć i poticaj svoje učiteljice Gordane Foder oslikali i zajednički napisali nakon povratka učiteljice s mobilnosti u Portugalu - "Čarobne cipele". Zatim su tu bajku uz pomoć učiteljice Dijane Gašparac preveli na engleski jezik, a za Kamishibai storytelling ih je pripremila i uvježbala knjižničarka Marina Mavrek. Malo je reći da su učenici oduševili prisutne, ne samo svojom kreativnošću, već i izvrsnim znanjem engleskog jezika.

Psiholog škole Matej Fiškuš održao je predavanje "Mental Resilience".

U dvorištu Škole učenici su pod vodstvom učiteljice Dijane Gašparac zajedno s gostima otplesali Jeruzalemu.

Zatim su gosti nazočili  predavanju, odnosno radionici "Drawing Fractals", - izrada fraktala, koju je održala gošća Martina Kosec, profesorica likovne kulture te radionici "Mystery Tree", - Zagonetno drvo, svima nama poznatog kreativca Matije Bobeka. Obje radionice izazvale su oduševljenje gostiju, poglavito Zagonetno drvo, zato što nešto slično do sad nisu imali prilike vidjeti.

Nakon podjele diploma uslijedio je rastanak uz obećanja: vidimo se u Rumunjskoj na sljedećoj mobilnosti.

Učitelji i učenici IV. osnovne škole pokazali su se kao odlični organizatori, izuzetno usklađen tim koji su predvodile koordinatorice projekta Dijana Gašparac, Sofija Fruk i Marina Mavrek uz veliku podršku ravnateljice Snježane Šitum te ekipe učitelja izravno uključenih u projekt. Škola, Grad i Hrvatska dostojno su predstavljani.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video