KADETI Povijesni uspjeh mladih Varaždinskih rukometaša iz GRK Varaždin 1930

Odigravši proteklog vikenda zadnje dvije utakmice u sklopu 1. Hrvatske rukometne kadetske lige, u kojima su ostvarili visoke pobjede protiv Poreča 37:12, te Senja 24:13, kadeti GRK Varaždin 1930 su ligaški dio prvenstva zavšrili na drugom mjestu, podijelivši prvo mjesto s vršnjacima RK Zagreb PPD, uz slabiju gol razliku.

Ovo je povijesni rezultat za varaždinski rukomet i pokazali da se na ovu generaciju 2000/2001, u budućnosti, itekako može računati. Potvrda je to da za varaždinski rukomet ima potencijala, a igrači ove generacije bi mogli, uz dobar daljnji rad uskoro mogli konkurirati i najboljima u seniorskom rukometu u Premijer ligi.

Ovakav uspjeh varaždinski rukomet ne pamti od generacije Lackovića, Malnera, Radujkovića, Brkinjača, Žnidarića i ostalih, koji su se ravnopra

Neki od njih su i treneri danas u GRK Varaždin 1930, a Siniša Radujković je i trener ove izuzetno nadarene generacije. Ovim vrhunskim rezultatom se, po ne znamo koji puta, pokazalo da se u GRK Varaždin 1930 odlično radi s mlađim dobnim kategorijama, te da i s budućim mlađim generacijama koje dolaze, možemo očekivati ovakve rezultate.

Do ovakvog rezultata, s vrhunskim igrama tijekom cijele sezone, je došla ekipa koju većinom čine domaći dečki iz Varaždina – Martin Vresk, Fran Puček, Matej Tači, Dino Divjak, Petar Vojnović, David Car, Patrik Cerovečki, Antonio Budinski, Dominik Artić, Fran Žganec Brajša i Lovro Puček, s odličnim dečkima iz Međimurja koje čine Filip Baranašić, Martin Vargek, Fran Murk i Karlo Kranjec, te odličnim pojačanjem iz Omiša Nikolom Kaštelanom, uz vođenje s klupe trenera Siniše Radujkovića.

Pred njima je i završnica prvenstva, kao i svake godine u Umagu. Lani su završili na četvrtom mjestu, a ove godine su i godinu dana stariji i iskusniji, pa se nadaju da možda mogu i poboljšati plasman, u ovoj ‘povijesnoj’ sezoni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije