Tihomir Bendelja obranio titulu svjetskog prvaka u twirlingu u Norveškoj

Tihomir Bendelja, član ludbreškog Twirling kluba i ove se godine natjecao na Svjetskom prvenstvu u Lilehammeru, Norveška, kao dio hrvatske twirling reprezentacije. Ludbreški predstavnik uspio je obraniti titulu svjetskog prvaka i okruniti se zlatnom medaljom.

– Pokušavam nikad ne previše očekivati jer postoje mnogi scenariji koji bi se mogli dogoditi, ali naravno da sam se nadao najboljem mogućem rezultatu. Mislim da je to jednostavno u ljudskoj prirodi. Kad uložite puno vremena vježbajući koreografiju skoro godinu dana, morate se nadati nekom rezultatu. Na kraju ipak sve ovisi o brojnim satima vježbanja prezentiranih u dvije minute i trideset sekundi koje u trenutku nastupa na natjecanju morate iskoristiti na najbolji mogući način – kaže Tihomir i dodaje kako je i konkurencija svake godine sve jača i bolja.

– Standard u twirlingu se jednostavno promijenio. Od natjecatelja se zahtijeva puno više uz što točniju tehniku štapa i tijela. Twirling se ubrzano razvija, a reprezentacije različitih država prate taj tempo. Primjerice, kada sam krenuo s natjecanjima bilo bi dovoljno napraviti dva velika pokreta tijelom ispod štapa, no danas se zahtjeva njih tri ili četiri ako želite uopće ući u finale odnosno dobiti priliku da se borite za medalju. Isto je tako sa svim ostalim mogućim standardnim elementima koji se koriste u ovom sportu. Kako godine prolaze, od natjecatelja se zahtijeva više vježbe, kvalitetnije koreografije i vrhunska izvedba – priča svjetski prvak Tihomir kojem je ovo, barem za sada, posljednje solo natjecanje.

– Planovi za dalje mi se okreću oko treniranja drugih. Definitivno bih se htio usavršiti u tom aspektu twirlinga i prenijeti svoja znanja i ideje na druge – zaključuje Tihomir.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije