FOTO Istok Rodeš uz podršku mnogih Varaždinaca ipak bez druge vožnje na Sljemenu

Nakon ženske utrke ‘Snježne kraljice’ u srijedu, četvrtak je bio rezerviran za sljemenskog ‘kralja’, a na muškoj utrci okupio se ipak veći broj gledatelja nego prvog dana, kad je u slalomu slavima Manuela Shiffrin, a među njima i veliki broj Varaždinaca.

U prvoj vožnji nastupio je i Varaždinac Istok Rodeš i skijao prilično agresivno. Do polovice staze činilo se da možda i može do druge vožnje, ali ipak u donjem dijelu nije zadržao kvalitetu kao u gornjem dijelu staze.

Na kraju je završio s više od pet sekundi zaostatka (5.74), što je bilo nedovoljno za drugu vožnju.

Imao je Istok i veliku podršku svojih navijača, brojni Varaždinci, rodbina, prijatelji i navijači bodrili su Istoka uz stazu.

Od ostalih hrvatskih skijaša, najbolji je bio Matej Vidović,sa 3.85 zaostakom, ali i on bez druge vožnje. Nisu uspjeli niti Elias Kolega (4.42)niti Natko Zrnčić Dim (6.17), dok Samuel Kolega nije završio utrku.

Inače, gledatelji su mogli uživati u odlčnoj prvoj vožnji, gdje je na prilično teškoj stazi, vodeći nakon prve vožnje Austrijanac Michael Matt, ispred Hirschera i Kristoffersena, prvih favorita utrke. Matt ima 21 stotinku pred sunarodnjakom Hirscherom te 59 pred Norvežaninom.

Druga vožnja na rasporedu je u 16.30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije