NK VARAŽDIN Vrh tablice sve bliže, u subotu novi derbi, dolazi Gorica

Nakon Dinama 2 kod kuće, Gorice i Hajduka na gostovanju, Varaždin je još jednom slavio protiv klubova sa samog vrha tablice. Svladali su drugi puta vodeći Dinamo 2, na gostujućem terenu, a drugom uzastopnom pobjedom stigli su na diobu petog mjesta, uoči novog nadolazećeg derbija protiv Gorice.

> Mesarić i Jertec osigurali nova tri boda Dinamu

– Veseli nas ova pobjeda, ponajviše jer smo cijeli tjedan imali pripreme za nju, i odradili smo gotovo točno kako smo htjeli, izgledali smo kao ekipa. Bilo je u samom početku teško, nismo lagano izlazili prema naprijed, naši napadači nisu dobivali lopte, ali znao sam da moramo biti strpljivi, i da će se otvoriti – istaknuo je Mario Kovačević, trener Varaždina.

NK Varaždinu pašu ekipe koje ‘igraju’ nogomet

I otvorilo se predkraj poluvremena, Mesarić je postigao prvi, a odmah u početku nastavka pao je i drugi pogodak, strijelac je bio Jertec.

– Moramo tražiti igru, to nam uvijek mora biti prvo i najvažnije. Primili smo i taj pogodak, ponovno iz prekida, no mislim da smo mogli i uvjerljivije pobjediti – istaknuo je Kovačević, koji nije želio posebno isticati niti jednog igrača. Istiće da je to bila pobjeda kolektiva, a na činjenicu da protiv najboljih igraju najbolje, a muče se s ‘fenjerašima’ nema precizan odgovor.

– I ja o tome puno razmišljam, možda je odgovoru profilu naše momčadi, koja teško igra s momčadima koje se zatvore. Nemamo klasičnu središnju špicu, ali imamo puno brzih, krilnih napadača, pa kada se protivnici otvore, onda je lakše igrati – ističe šef struke NK Varaždina.

Strijelac prvog pogotka na utakmici bio je defanzivni veznjak Leonard Mesarić, igrač pristigao ove sezone iz Međimurja.

– Presretan smo zbog bodova, naravno i zbog mojeg gola. Na samom početku smo nešto lošije stajali, posebice ja, no kasnije su se stvari posložile, mogli smo i ranije riješiti pitanje pogotka, da nije bilo tog gola koji smo primili. Veseli pogleda na tablicu, puno lakše je funkcionirati sada, a za to je zaslužan cijeli stručni stožer i naravno mi igrači – istaknuo je Mesarić.

Nakon ove pobjede Varaždin se popeo na diobu petog mjesta, ali Sesvete na četvrtom mjestu bježe tek jedan bod, Dugopolje pet, Gorica sedam.

> 2. HNL – Tablica

Do kraja jesenskog dijela prvenstva su tek dvije utakmice, a onda u tri proljetne utakmice igraju kod kuće, uoči trećeg kruga, u kojem bi mogli imati i šest utakmica kod kuće, a pet vani, ako završe na jednom od prvih šest mjesta.

> 2. HNL – Rezultati i raspored

Gorica novi izazov

Prvi sljedeći izazov, i izuetno važna utakmica za plasman, bit će protiv drugoplasirane Gorice.

– Gorica će igrati svoj stil igre, neće se oni nama prilagođavati ili braniti, što nam odgovara. Vjerujem da nas moraju respektirati, jer smo ih i tamo pobijedili. Ako smo mi pravi, mislim da je sve u našim rukama i nadamo se dobrom rezultatu – ističe Mesarić.

Dobar rezultat priželjkuje naravno i trener Kovačević, koji se nada konačno i dobrom ‘otvaranju’ utakmice.

– Dosad smo rijetko doma otvarali utakmicu pogotkom, iako je uvijek bilo šansi, nadam se da će se to promijeniti. Gorica igra već godinama skupa, gledao sam ih u kupu protiv Rijeke, pružili su odličano otpor prvaku, i odlična su ekipa. Ipak, mislim da je puno toga ovisno o nama, standardizirala se ekipa, pozivam i naše gledatelje da nam pomognu, a ove dvije pobjede su nam dale lijepi podstrek za dalje – istaknuo je Kovačević.

Utakmica protiv Gorice jedan je od derbija 18. kola 2. HNL, a početak je u 13 sati, na stadionu u Zagrebačkoj ulici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije