SP 2018 Mile Jedinak, nekadašnji igrač Varteksa, odveo ‘Socceroose’ u Rusiju

U uzvratnoj utakmici kvalifikacijskog susreta za odlazak na Svjetsko prvenstvo u nogometu koje će se održati 2018. godine u Rusiji, reprezentacija Australije ugostila je Honduras. Prva utakmica na Hondurasu završila je bez pogodaka, dok su Australci u uzvratu slavili s 3:1 (0:0).

Sva tri pogotka Australije djelo su Australca hrvatskih korijena, Mile Jedinaka (33), koji trenutno nosi dres Aston Ville. U početcima svoje karijere nosio je i dres Varteksa, u sezoni 2003./2004. U bivšem je varaždinskom prvoligašu proveo godinu i pol, a skupio samo jedan nastup. U to je vrijeme bilo premalo mjesta u svlačionici ‘Krojača’ jer su se na Jedinakovom mjestu nalazila tada velika imena poput Šafarića, Kastela, Halilovića, Pavličića i Jančevskog.

Mile je u počecima profesionalne karijere pokazivao način igre koji ga je do danas proslavio. Bio je veoma dobar tehničar s dobrim osjećajem za igru i prostor, ali mu zato brzina nije bila jača strana. Ipak, oduvijek je imao smisla za prekide koje je, u većini slučajeva, izvodio kroz karijeru. Tako je prvi pogodak u spomenutom susretu postigao iz slobodnog udarca, a drugi i treći s bijele točke.

No, u danima svoje mladosti u Varteksu, nije se uspio nametnuti i sreću je potražio kod kuće, u Sydneyu. Nakon Sydneya otišao je na tursku turneju u Gencelbrigi i Antalyaspor što je bila odskočna daska za engleske travnjake.

Tada je otišao u Crystal Palace gdje je ostavio najveći trag u karijeri. S njima je ušao u engleski Premiership, ali i s vremenom došao do kapetanske vrpce. Danas on nastupa za Aston Villu u engleskom Championshipu.

Zaobilaznim putem došao je do svog vrhunca jer nije bio dovoljno dobar za HNL i Ćiru Blaževića, ali za Crystal Palace je ‘dušu dao’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije