2. HNL Lošom igrom Varaždin zaslužio novi poraz

U utakmici 14. kola 2. HNL momčad Varaždina nastavila je rezultatsku krizu. Ni igrački nije izgledalo dobro te su gosti zasluženo slavili 0:2.

Od samog početka utakmice svima je bilo jasno kako je Dragovoljac došao obraniti svoja vrata i tražiti pogrešku domaćina. U 12. minuti Jertec ubacuje za Golubara koji čistu priliku upropaštava lošim udarcem glavom. Dvije minute kasnije Kolarić iznuđuje prekršaj na 17 metara od gola. Drožđek se prihvaća izvođenja i šalje loptu visoko iznad vrata.

Nakon početne inicijative Varaždina, gosti su zabili iz prve ozbiljne prilike. Sjurio se po desnom boku Jajčinović i sjajno iskoristio loše istrčalu obranu Varaždina kako bi zavrnuo u sredinu gdje na loptu natrčava Eller i sigurno ju šalje iza Nevistićevih leđa. Dragovoljac je tada postavio čvrstu obranu na 40 metara od gola i strpljivo čekao priliku.

Ekipa Marija Kovačevića stisnula je još jače, te u 26. minuti Glavica upropaštava stopostotnu priliku. Golubar okreće Choija na desnom krilu, zavrće za Sačera koji propušta loptu kroz noge, a Glavica s dva i pol metra tuče direktno u gostujućeg vratara Šolčića.

Dragovoljac je pred sam kraj poluvremena mogao i podebljati svoju prednost, ali je udarac Majstorovića sa 17 metara Nevistić skrenuo u korner te se na poluvrijeme otišlo sa 0:1.

Na početku drugog poluvremena Kovačević radi dvije zamjene – Bamidele za Težaka i Erić za Sačera. Strateg domaćih bio je primoran na izmjene jer igrom iz prvog poluvremena tri bi boda sigurno otišla u Zagreb.

Bacio je Varaždin sve karte u napad, a to ih je moglo koštati pogotka već u 48. minuti. Sjurio se prema vratima Majstorović i uputio loptu prema Elleru, ali krajnjim naporima Prahić stiže igrače Dragovoljca i šalje loptu u korner. Kazna za domaćine stigla je u 57. minuti. Danas odlični Majstorović sjajno prolazi po desnom boku, zavrće povratnu prema jedanaestercu , a za 0:2 ponovno zabija Nikola Eller.

Izgledalo je kao da nogometaši Varaždina neće uspjeti zabiti da se utakmica igra još tri dana. U 76. minuti Jertec ponovno šalje dobar ubačaj, ona ovaj put dolazi do Erića koji sa 4 metra puca iznad gostujućeg gola. Pokušavali su domaćini doći bar do jednog pogotka, no ni to im nije pošlo za nogom te se do kraja susreta rezultat nije mijenjao.

NK VARAŽDIN – HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:2 (Eller 17′, 57′)

Gledatelja: 800
Suci: Kulušić (Šibenik) – Radošević (Gospić), Bučar (Duga Resa)

SASTAVI

NK VARAŽDIN (4-3-3)
Nevistić – Kolarić, Kulenović, Prahić(62. Vuk), Kabiru – Jertec, Golubar, Težak (46. Bamidele) – Glavica, Sačer (46. Erić), Drožđek

HRVATSKI DRAGOVOLJAC (4-3-2-1)
Šolčić – Choi, Puljić (64. Sunagić), Barišić, Čavić – Burić, Grković, Filipović – Eller, Jajčinović – Majstorović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije