2. HNL Kao i u prvom kolu, podjela bodova između Varaždina i Novigrada

Po ugodnom i sunčanom vremenu na terenu varaždinskog gradskog stadiona utakmicu bez pogodaka odigrali su Varaždin i Novigrad. Gledatelji su gledali jednu rastrganu utakmicu s mnogo prekršaja i mnogo nerealiziranih prilika varaždinskih nogometaša.

Obje su ekipe u utakmicu ušle otvoreno i sa željom postizanja pogotka, ali i s dozom grubosti. Prvi su priliku imalo domaćini kada u 8. minuti Jertec iz kornera izvrsno pogađa glavu Bamidelea čiji udarac još bolje brani Nemec.

Nakon toga slijedi vrijeme grubosti gostiju. U 9. minuti Filipović neopreznim startom zarađuje prvi, dok u 14. minuti nakon visoko podignutog lakta u duelu sa Šimekom drugi žuti karton u redovima gostiju zarađuje Marin Pilj.

Isti igrač u 27. minuti pravi pomutnju pred domaćim šesnaestercem kada gura loptu Jertecu kroz noge te upućuje udarac koji sigurno brani Nevistić. Varaždin uzvraća kontrom koju Glavica ne uspijeva realizirati. Već u sljedećem napadu Igor Prahić na rubu šesnaesterca ruši Belakovića te tako donosi prvi žuti karton u domaći tabor.

Najveća prilika u prvom poluvremenu bila je ona Josipa Golubara nakon što ga je pred Nemeca poslao Jertec. Golubar zaobilazi Nemeca, no odlazi previše ulijevo te pokušava zavrnuti loptu natrag pred gol, ali bezuspješno. Rezultatom kojim je utakmica počela, otišlo se i na odmor.

Bule i Kovačević odlučili su kako im nisu potrebne promjene pa su u drugo poluvrijeme krenuli isti sastavi. Repriza kornera iz 8. minute uslijedila je i u 48. minuti. Jertec odlično ubacuje iz kornera, ovaj put puca Golubar, ali još bolje brani Nemec.

u 55. minuti varaždinska publika diže se sa svojih sjedalica, ali se i ubrzo vraća u sjedeći položaj. Bamidele je odlično ubacio za Golubara koji postiže pogodak i kreće u slavlje. Ono nije dugo trajalo jer je pomoćni sudac označio zaleđe.

Nastavio je Varaždin dominaciju u drugom poluvremenu, a jedini problem u igri domaćina bila je realizacija. Stvarali su domaćini neke poluprilike, no nedostajale su dobre odluke u ključnim trenutcima. Na kvalitetnu priliku čekalo se sve do 80. minute. Svježi Nenad Erić šalje loptu preko domaće obrane, a u 1 na 1 situaciji, danas odlični Nemec bio je bolji od Glavice. U 86. minuti utakmice prekaljeni Manuel Pamić sapliće Glavicu i zarađuje novi žuti karton u gostujućim redovima.

Gosti su u posljednjim minutama utakmice žestoko branili nulu. Pokušavali su domaćini preko Jerteca i Glavice, ali njihovi udarci odlaze daleko od cilja. U 90. minuti zbog zadržavanja igre žuti karton zarađuje Nemec, a minutu kasnije novi žuti karton u redovima gostiju dobiva i Burić nakon profesionalnog faula na sredini terena.

Do kraja utakmice domaćini nisu uspjeli okruniti svoju nadmoć te je utakmica završila bez pogodaka.

Domaći i gostujući strateg podijelili su dojmove nakon utakmice.

– Nakon 4 poraza ovo je bila veoma teška utakmica za nas. OVaj bod koji smo ovdje osvojili, prezadovoljan sam. Varaždin je imao više od igre, ali mi smo uspjeli u našoj namjeri i ostali smo neporaženi. – bio je jasan Nino Bule

– Znao sam da će biti ovako teška utakmica. Htjeli smo i željeli, ali nismo uspjeli postići pogodak. Danas je dosta igrača pokazalo umor i nismo uspjeli pobijediti. Nažalost, sudac je donio krivu odluku i digao zastavicu Glavici koji nije utjecao na igru prilikom Golubarovog pogotka, ali što je tu je, Novigrad je zaslužio taj bod. – rekao je varaždinski trener

SASTAVI

NK VARAŽDIN Nevistić – Jertec, Kulenović (71. Erić), Čelić, Glavica, Težak, Šimek(C), Kabiru, Bamidele (66. Kolarić), Prahić, Golubar (89. Mesarić)

NK NOVIGRAD Nemec – Zirdum, Belaković, Živković A. (69. Batelić), Pralas, Živković G. (89. Viatkin), Pamić (C), Filipović, Burić, Pilj (80. Smirnov)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije