Odlična utakmica mlade ‘repke’ u Varaždinu i uvjerljiva pobjeda protiv Češke

U Varaždinu je mlada reprezentacija Hrvatske uvjerljivo svladala Češku, pred oko 1500 gledatelja i zadržala prvo mjesto na tablici kvalifikacija za Europsko prvenstvo uz maksimalan učinak, 12 bodova u četiri utakmice.

Već u 9. minuti povela je Hrvatska, nakon jednog slobodnog udarca. Ubacio je Brekalo, češki vratar loptu samo odbio, do natrčalog Karačića, koji ju posprema za vodstvo Gračanovih izbornika.

Prvi odličan pokušaj Čeha gledamo u 20. minuti, kada je Černy pucao pored gola. Isti igrač prijeti i u 26. minuti, ali Posavec odlično brani.

Hrvatska je bila dominantna, a jednu loptu, u kaznenom prostoru, odlično prihvaća Vlašić, u Messijevoj maniri prolazi dva igrača i pogađa dalji kut vratara Staneka.

Igrala je Hrvatska puno bolje nego protiv Bjelorusije, a gledatelji na varaždinskom stadionu često su uzvraćali pljeskom.

U nastavku igre, pitanje pobjednika bilo je jasno odmah na početku. Moro oduzima jednu loptu, dodaje do Brekala, koji se odlično oslobađa pratnje i pogađa za 3:0. Vrlo brzo nakon pogotka, prijete i Jakoliš te Vlašić, no Češka obrana ove dvije prijetnje uspješno otklanja.

Igralo se obostrano otvoreno na obje strane, na savršenom varaždinskom travnjaku, ali Hrvatska je djelovala moćnije. Okrunila je svoju premoć u 63. Minuti, kad Nikola Moro bježi obrani Čeha i milimetarskim udarcem ‘para’ mrežu Staneka.

U 70. minuti Česi su uspjeli jednu od prigoda pretvoriti u pogodaka, a Mihalik bježi obrani mladih ‘kockastih’, izbija sam pred Posavca i upisuje se u listu strijelaca.

Za kraj utakmice, još jedan sjajan prodor Nikole Vlašića, za konačnih 5:1 u 80. minuti utakmice.

Uvjerljivom pobjedom protiv Čeha, što još više raduje, u odličnoj igri, s puno prigoda, mlada reprezentacija Hrvatske iskupila se za ‘blijedo’ izdanje protiv Bjelorusije i potvrdila epitet favorita kvalifikacijske skupine.

Hrvatska – Češka 5:1 (2:0)

Strijelci:1:0 Karačić (9), 2:0 Vlašić (35), 3:0 Brekalo (47), 4:0 Moro (63), 4:1 Mihalik (69), 5:1 Vlašić (80).

Hrvatska (4-3-3): Posavec – Karačić, Šimić, Benković, Sosa – Balić (od 84. Ivanušec), Šunjić, Moro – Vlašić, Jakoliš (od 89. Čorić), Brekalo (od 90. Mamić). Trener: Nenad Gračan.

Češka (4-3-3): Stanek – Mateju, Pokorny, Kral, Knejzlik – Kujanh, Saček, Machalik – Černi, Pulkrab (od 64. Wiesner), Mihalik. Trener: Viteslav Lavička.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije