TURNEJA Dinamove legende i pokal osvojen prije 50 godina stigli u Varaždin

Punih 50 godina prošlo je od osvajanja Kupa velesajamskih gradova kojeg je GNK Dinamo osvojio 1967. godine. Kup velesajamskih gradova, koji se kasnije razvio u Kup UEFA, odnosno današnju UEFA Europa Ligu, jedini je europski trofej u bogatoj povijesti hrvatskog klupskog nogometa.

Povodom toga GNK Dinamo ovog ljeta organizira ‘Trophy Tour’ u čak 16 gradova diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a danas, 15. srpnja, turneja je stigla u Varaždin.

Varaždinci su mogli upoznati legendarne igrače iz 1967. godine koji su osvojili prestižni trofej, koji je bio i izložen.

Uz slikanje s legendarnim pokalom i legendama iz ’67., navijači su se mogli učlaniti u klub, kupiti prigodne suvenire i još mnogo toga.

Podsjetimo, Kup Velesajamskih gradova održavao se od 1955. -1971. godine, a onda je prerastao u Kup UEFA-e. Najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa dogodio se 6. rujna 1967. godine, nakon što je Dinamo u uzvratnoj utakmici finala u Leedsu odigrao 0:0, a u prvom susretu u Zagrebu Plavi su pogocima Čerčeka i Rore slavili protiv Leeds United s 2:0. Tadašnji predsjednik FIFA-e, Sir Stanley Rous, predao je trofej kapetanu Slavenu Zambati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije