NK VARAŽDIN Ambiciozno uoči 2. HNL: Već prve godine igrati značajnu ulogu

Uz mnoštvo novih igrača, od čega priličan broj bivših igrača varaždinskog prvoligaša (Glavica, Golubar, Sačer, Težak), počele su pripreme u NK Varaždinu. Početak priprema i novu sezonu, prvu u 2. HNL, najavili su predsjednik Stjepan Cvek, trener Zoran Kastel i kapetan Nikola Šafarić, koji će ove godine biti u dvojakoj ulozi, osim kao igrač (i kapetan) bit će naime i pomoćni trener Kastelu.

– Ulazak u drugu ligu bio je cilj koji smo uspjeli ostvariti, a mi smo si dali zadatak da već ove godine igramo značajniju ulogu u drugoj ligi. U tom pogledu odradili smo niz aktivnosti, koje još i traju, pojačali smo se dobro organizacijski, sponzorski, ali i igrački i stručno – kazao je predsjednik Stjepan Cvek.

Šef struke i dalje ostaje Zoran Kastel, koji je zadovoljan s igračkim kadrom, a prvotni popis će još možda biti modificiran.

– Mislim da su dovedeni dobri igrači, pregovara se s još par igrača, planovi su ambiciozni, ali ne bez razloga. Osim Gorice, sve ekipe su dosta mijenjale sastav, a već nakon 4-5 kola će se vjeorjatno na vrhu profilirati tko će se boriti za vrh. Mislim da možemo biti tu, uz spomenutu Goricu, Sesvete, vjerojatno još poneku ekipu s juga Hrvatske – kazao je Zoran Kastel, koji je momčad preuzeo na proljeće, i ovo mu je prva puna sezona na kormilu NK Varaždina.

Ove godine pomagat će mu i Nikola Šafarić, kao igrač-pomoćni trener. Njih dvojica dobro se poznaju, veliki su prijatelji, pa ne sumnjamo da će dobro funkcionirati i u stručnom dijelu.

– Osobno će moj igrački dio vjerojatno biti u drugom planu, ali potrudit ću se, baš zato, probuditi inat kod mlađih igrača, da pokažemo da još ima u nama dinamita. Nećemo dopustiti da im bude lagano, moraju se dokazati. Vjerojatno ću puno više pomagati kao pomoćni, no sve će ovisiti gdje ću biti potrebniji, a to ćemo se dogovarati u hodu – ističe Šafarić pa naglašava posebno važnost atmosfere.

– Bitno da se napravi dobra atmosfera, kako u svlačionici, tako i izvan nje, a odlična je stvar što su se vratili naši bivši igrači i da će konkurencija biti vrlo snažna. Jedva čekamo da počne – kazao je Šafarić.

Pripreme su započeli i talentirani igrači 1999. godišta, Galoši, Havelka, Posavec, Balažinec, Urlić. Pred Kastelom i stručnim stožerom je šest tjedana priprema, a kako navodi trener, u planu je odigrati 8-9 utakmica, jer je podosta novih igrača, pa treba dosta uigravanja. Cijele pripreme odradit će u Varaždinu. Prvi protivnik, već ove subote bit će im slovenska Nafta u Lendavi. Čekaju ih još utakmice sa celjskom Šampionom, mađarskim ZTE-om, bit će tu i Hrvatski Dragovoljac, a za generalku se također još pregovara.

Ždrijeb prvenstva bit će danas popodne, a prvenstvo počinje 18. kolovoza.

>> 2. HNL: Raspored utakmica Varaždina – Sezona počinje u Novigradu

Popis igrača:
vratari
– Nevistić, Gavranović, Galoši
obrana – Sambolec, Conjar, Novoselec, Čelić, Hranilović, Mesarić, Vuk, Bamidele, Kabiru
vezni red – Šimek, Jagačić, Šafarić, Kolarić, Jertec, Golubar, Golik, Težak
napad – Drožđek, Erić, Sačer, Kresinger Glavica, Petrović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije