Sjajni nastupi atletičara Gabrijela Stojanovića i Kristine Dudek u Tel Avivu

U Izraelskom glavnom gradu Tel Avivu održano je ovog vikenda Ekipno prvenstvo Europe 2. Liga, na kojem je sudjelovalo 12 zemalja a među njima i Hrvatska.

Od pozvanih 3 slobodina atletičara nastupilo je njih dvoje iz AK Sloboda. Gabrijel Stojanović je odlično istrčao svoju prvu dionicu u štafeti 4×400 metara i ukupno osvojio treće mjesto.

U ženskoj štafeti nastupila je i Kristina Dudek, a štafeta je osvojila šesto mjesto.

Nastup je zbog obaveza na studiju, u posljednji čas, otkazala Lucija Pokos.

Hrvatska reprezentacija je na tom natjecanju bila desetkovana otkazima najboljih atletičara i atletičarki, poput Sandre Perković i drugih, tako da je u jednom trenutku dolazilo u pitanje i opstanak u toj jakosnoj skupini.

Ipak vrijedi istaknuti da je pod hrvatsku zastavu ponosno stala i Sara Kolak, donedavna članica Slobode i olimpijska pobjednica i tako primjerom ali i pobjedom pokazala kako se treba odnositi prema hrvatskoj reprezentaciji i Državi.

Inače ekipna prvenstav se održavaju svake druge godine u tri lige i super ligi iz koje ispadaju tri zadnje plasirane reprezentacije dok u viši rang odlaze 3 prvoplasirane.

U Izrael je su putovali i Ivan Domislović u svojstvu trenera reprezentacije ali i kao predsjednik AK Sloboda te Patrik Koščak, tajnik Zajednice športskih udruga Varaždina.

Manje je poznato da se je za ovo natjecanje koje je održano u Izraelu kandidirao i grad Varaždina sa Hrvatskim atletskim savezom.

Za slijedeće prvenstvo 2019. godine ova se kandidatura namjerava ponoviti, a za dobivanje organizacije, koje se izdašno sufinancira iz Evropske federacije, treba kompletno urediti atletsku stazu i stadion te nabaviti novu opremu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije