O Varteksu pišu i u Splitu: ‘Od jeseni ćemo igrati na stadionu u Zagrebačkoj!’

Peripetije koje su proteklih godina pratile varaždinski nogomet teško u par rečenica uspijevaju objasniti i najbolji poznavatelji ovdašnjih prilika. A kako to onda objasniti nekome iz drugoga dijela Hrvatske?

Ipak, novinari Slobodne Dalmacije pokušali su i to, ispričavši priču o NK Varteksu, objavljenu pod naslovom ‘KLUB OSNOVAN IZ LJUBAVI Upoznajte nove partnere Hajduka – navijački Varteks: Mi smo dokaz da nema sukoba na relaciji sjever – jug!’.

Posljednji hrvatski klub koji je dočekao proljeće u europskim natjecanjima bio je varaždinski Varteks. Loše stanje u hrvatskom nogometu, razne političke struje te opća nebriga i nerad doveli su taj nekad slavan klub na rub propasti početkom ovog desetljeća.

Tako počinje priča Slobodne Dalmacije. O osnivanju novog kluba te o njegovoj sadašnjosti i budućnosti kluba govorio je predsjednik Vedran Šalamun.

U razgovoru je najavio i da Varteks od jeseni seli iz Jalkovca u Zagrebačku, da je dogovor s Gradom postignut.

– Šest smo godina igrali u Jalkovcu, a sada je došlo vrijeme za povratak. Vraćamo se ondje gdje pripadamo i gdje smo s našim klubom proživljavali najljepše trenutke. Sada sve kompletno selimo na stadion, ondje će biti prostorije kluba, ondje ćemo trenirati i graditi svoju budućnost – izjavio je Šalamun za Slobodnu Dalmaciju, gdje možete pročitati cijeli članak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije