Više od 120 sudionika na olimpijadi sportskih škola na Slobodi ove nedjelje

Na stadionu Sloboda ove će se nedjelje, od 9.45 sati, održati tradicionalna, sad već osma zajednička olimpijada sportskih škola ‘Sportska abeceda’ iz Varaždina i ‘Vitae’ iz Čakovca.

Međimurci su tradicionalno domaćini zimske, Varaždinci ljetne olimpijade svojih polaznika, koji su vrtićke i mlađe školske dobi (do 9 godina starosti). Očekuje se više od 120 sudionika, koji će se natjecati u također sad već dobro poznatih pet disciplina – trčanje s preponama, skok u dalj, bacanje koplja i(li) vortexa, nogomet i štafeta s velikom (pilates) loptom.

I ove će godine ‘Sportska abeceda’ imati i svoje posebne sportske goste. Naime, dok se s čakovečkim ekipama već godinama natječu i članovi Udruge za autizam ‘Pogled’ iz Nedelišća, lani su se Varaždincima pridružili mladi članovi Gradskog rukometnoga kluba Varaždin 1930, popularni Dabrići, dok će sutra njihovi gosti biti polaznici Karate kluba Varaždin.

Specijalan pak će gost, koji će ujedno službeno i otvoriti ovu Olimpijadu, biti europski mlađe seniorski prvak i aktualni pobjednik velikog i poznatog Super Eight karate turnira, najbolji sportaš Varaždina u protekloj godini – Enes Garibović.

Predviđeno trajanje olimpijade je do iza 11 sati, nakon čega će svim sudionicima biti podijeljene medalje. Jedna od posebnosti ove olimpijade je naime činjenica da se rezultati na istoj evidentiraju, ali ne vrednuju – ovdje su pobjednici svi, baš po onoj staroj olimpijskoj ‘važno je sudjelovati’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije