ATLETIKA POD ZVIJEZDAMA Stojanović i Šalamon istrčali rekorde na 400 metara

U srijedu je u Varaždinu u organizaciji AK Sloboda održan, treću godinu zaredom, međunarodni atletski miting ‘Atletika pod zvijezdama’.

Ove godine miting su obilježili svojim nastupom trkači na 400 metara. U zanimljivoj utrci slavila su dva domaća trkača AK Slobode. Pobijedio je Gabrijel Stojanović, a drugi je bio David Šalamon. Oba su istrčali svoje osobne rekorde i najbolje rezultate ove sezone u Hrvatskoj na ovoj disciplini. Tako je Stojanović trčao 47,38 sek i istrčao normu za Europsko prvenstvo za mlađe seniore u Poljskoj, a Šalamon je bio samo 4 stotinke slabiji sa 47,42 sek i potvrdio normu za Europsko juniorsko prvenstvo u Italiji.

Kod atletičarki spomenimo Luciju Pokos, koja je uvjerljivo slavila na 200 metara s najboljim rezultatom sezone 24,22 sek te Enu Krebelj, koja je bila druga na 100 metara i 4. na 200 metara.

Izvrsna je bila i Franja Želimorski s 2. mjestom u bacanju koplja sa 48.80 metara i s tim rezultatom ispunila isto normu za Europsko juniorsko prvenstvo, te Kristina Dudek koja je bila 2. na 200 metara sa 25.20 sek.

Na mitingu je nastupilo 150 atletičara iz Hrvatske i susjednih zemalja od kojih su neki također ostvarili norme za velika međunarodna natjecanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije