FORZA JUVE Saša Kancijan uoči Cardiffa: Ljubav traje više od 30 godina

Nogometna sezona polako se bliži kraju, a najveća od svih utakmica će se igrati u Cardiffu, gdje će se susresti Real i Juventus, dva europska nogometna ‘titana’. Možemo pretpostaviti da će na utakmici biti i nogometnih zaljubljenika iz varaždinskog kraja, a za jednog smo sigurni – Varaždinca Sašu Kancijana, vatrenog navijača Stare dame.

Sve je počelo s Platinijem

– Ljubav prema Juventusu traje već više od 30 godina, sve je počelo s Michelom Platinijem, koji mi je bio idol kao klincu. Kasnije je tu došao i Roberto Baggio, pa evo mogu reći radi Platinija i kasnije Baggija sam zavolio Juventus – kazao je u uvodu Saša.

Kancijan je 40-godišnji obrtnik ali i veliki zaljubljenik u sport, košarku, nogomet. Bio je nekad i član White Stonesa, tijekom devedesetih i početkom dvijetisućitih.

Paralelno s praćenjem svih sportova, ljubav prema Juventusu je sve više rasla. Tako se Saša 2006. godine pridružio udruzi navijača Juventusa ‘Fratelli Vargilen’ (braća Vargilen), koja je iste godine osnovana, kao uspomena na Marija i Giovannija Vargilena, rođene u Rijeci, koji su zajedno skupili preko 700 nastupa za Staru damu te su bili i reprezentativci Italije.

– Skupila se ekipa fanova Juventusa u Hrvatskoj, i odlučili su osnovati Udrugu, što nam omogućava razmjenu informacija, komunikaciju, a olakšava odlazak na utakmice i nudi neke dodatne benefite, što je i najvažnije. Svi smo ponosni članovi brojne Juventusove obitelji dijelom svijeta – objašnjava Saša.

Prvo utakmice u Italiji, a sada mi je privlačnija Liga prvaka

– U početku sam najviše išao u Italiju, primjerice Milano, Udine, to više niti ne mogu pobrojati koliko ih je bilo, a posljednjih godina mi je privlačnija Liga prvaka – ističe Kancijan, koji je ove godine tako bio na čak pet europskih utakmica. Posljednje na polufinalu protiv Monaca, a finale će biti šesta Kancijanova utakmica ove sezone.

A tijekom godina Saša je već skupio oko pedesetak utakmica. Po najljepšem pamti Glasgow, po ‘najopasnijem’ Olimpiakos.

– Prijem navijača Celtica u Glasgowu je bio fantastičan, stvarno smo uživali. U Ateni je bilo čak i opasno, bilo je dosta vatrenih navijača iz Grčke, potpomognutih s ‘balkasnkim’ prijateljima. Moram svakako istaknuti i ovogodišnji 4-dnevni boravak u Sevilli, u Andaluziji, koja me oduševila, mogao bi se tamo odmah preseliti – ističe Kancijan.

Što se tiče potencijalnih ‘opasnosti’, naučio je izbjegavati ih.

– Nisam više klinac, znam kada se mogu, a kada ne mogu pokazati navijačka obilježja. Nastojim izbjeći moguće nerede, a osim toga danas se sve snima i kazne su vrlo stroge. Za baklju te odmah ‘pokupe’ na utakmici i ideš na hlađenje – kazao je Saša.

Stvari su ovog proljeća dodatno postrožene, nakon incidenta na utakmici Borussije i Monaca.

Ljubav je postala hobi, a utakmice najbolji godišnji odmor

Ističe da je njegova ljubav prema nogometu i Juventusu zapravo pretvorena i u odličan hobi. Sport odlazaka na utakmice Champions lige s jedne strane nije pretjerano jeftin.

– Ako se sve dobro isplanira i ne mora se potrošiti previše novaca. S druge strane dok netko potroši i do dvije tisuće eura na godišnji odmor oliko mene košta 4 do 5 gostovanja po Europi, onda i nije tako skupo. Meni je ovo najbolji godišnji odmor – ističe Saša.

Cardiff City će biti najljepši godišnji odmor. Igraju dva svjetska ‘velikana’, a Juventus je u sjajnoj formi. U posljednjih šest godina su osvojili šest naslov prvaka, što je rijetko viđeno u Ligama petice.

– Igramo u sjajnoj formi, klub je odlično posložen, imamo najbolju klupsku kulturu. Svaki novi igrač koji dođe u klub prvo se gleda njegov karakter, i samo ako je u skladu s klupskom filozofijom može doći u klub. Mislim da je to odlična klupska politika – kaže Kancijan.

Mandžukića navijači vole nenormalno

Jedan od takvih zasigurno je i Mario Mandžukić, koji je jedan idola navijača, a i Pjaca, iako kraće u klub, je na dobrom putu.

– Mandžukića obožavaju navijači, stvarno već dugo nisam vidio da nekog toliko vole. Naravno Gigi Buffon je apsolutno na prvom mejstu, ali Mario je svakamo među najomiljenijim igračima. Nadam se da ćemo mi iz naše udruge možda u Cardiffu dobiti i prigodu za neko fotkanje sa ‘Super Mariom’.

Karte za Cardiff su u postupku realizacije, let je bukiran, a smješten će biti kod prijateljice Cardiffu. Što se tiče same utakmice, cijene karata već sad ‘divljaju’, pa su čak i udeseterostručene, a do utakmice je još deset dana.

– Zahvaljujem od srca prijateljici, koja mi je omogućila smještaj. Očekujem odličnu utakmicu, naravno pobjedu mojeg Juventusa, ali i jedno fer i korektno navijačko druženje. Navijači Reala nisu ekstremni, vjerujem da će se popiti i pokoja ‘cerveza’. Idem već u srijedu, a ostajem do ponedjeljka ili utorka, gotovo tjedan dana – zaključio je najpoznatiji navijač Juventusa u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije