STOLNI TENIS Starr slavio nad Libertasom i poveo u finalu Superlige

Stolnoteniski klub Starr poveo je u finalu HEP Superlige, na domaćem terenu Varaždinci su bili bolji od dubrovačkog Libertas Marinkolora sa 4:3. S obzirom da se igra na dvije pobjede Starr ima veliku prednost uoči uzvrata koji će se igrati 13. svibnja u Dubrovniku.

Najveći teret varaždinske pobjede iznio je Zeng Jia pritom nastavivši seriju nepobjedivosti u hrvatskom prvenstvu. Svladavši Tošića (3:1) u sedmom meču presudio je gostima, a na to je nadodao pobjedu nad Simovićem i slavlje u parovima s kojim su Varaždinci i poveli 3:1.

I dok se takav njegov doprinos manje više očekivao, ključni dio susreta bila je pobjeda Zubčića nad Tošićem, najjačim dubrovačkim adutom. Nakon tog trećeg meča, kasnije i igre parova, Varaždincima je trebala samo još jedna pobjeda za što se na koncu pobrinuo Zeng Jia.

Pituri su bolje otvorili, Japec je svladao Ređepa (3:1), a potom je uslijedila serija domaćeg sastava. Na krilima Zeng Jia i Zubčića Varaždinci su poveli 3:1. Na 3:2 smanjio je Simović nadigravši Ređepa (3:1), dok je izjednačio Japec svladavši Zubčića (3:2).

Konačnih 4:3 postavio je Zeng Jia pobjedivši Tošića 3:1.

Karavana seli u Dubrovnik, gdje će se igrati i eventualno treći susret. Inače, Dubrovčani su ove sezone bili bez poraza, u oba njihova međusobna susreta u regularnom dijelu bili su nadmoćni, ali tada su Starrovci igrali bez prva tri igrača.

Starr – Libertas Marinkolor 4:3
Ređep – Japec 1:3 (-11, 9, -10, -6)
Zeng Jia – Simović 3:0 (9, 10, 11)
Zubčić – Tošić 3:0 (9, 7, 5)
Zeng Jia/Zubčić – Tošić/Japec 3:2 (9, -7, 2, -9, 8)
Ređep – Simović 1:3 (-8, -8, 7, -5)
Zubčić – Japec 2:3 (9, -8, 7, -9, -7)
Zeng Jia – Tošić 3:1 (8, 9, -10, 8)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije