POBJEDA Nogometaši Varteksa rezultatom 2:0 svladali Plitvicu iz Gojanca

U utakmici 18. kola Međužupanijske lige Varaždin – Čakovec ekipa varaždinskog Varteksa upisala je nova tri boda pobjedom nad Plitvicom iz Gojanca rezultatom 2-0.

Zbog rekonstrukcije Varteksovog stadiona u Zagrebačkoj ulici, Varteks je domaćin bio na igralištu u Jalkovcu. Pred tristotinjak gledatelja odlično su ‘Bumbari’ krenuli u utakmicu, već u 2. minuti vodeći strijelac lige Tomislav Medved našao se sam pred vratarom gostiju Kosom, pucao dobro, ali čudesnim refleksom vratar skida odličnu šansu. Čitavo prvo poluvrijeme igrala se ‘viktorija’ na gol gostiju, no lopta nije htjela u mrežu sve do 36. minute. Tada nakon jednog prekrašaja loptu na 20-tak metara uzima Ivan Sokser i puca neobranjivo u same rašlje za vodstvo svoje ekipe.

Početak drugog poluvremena preslika prvog – čim su krenuli s centra strijelac Sokser našao se sam pred golom Plitvice, ali ovog puta uspješniji je vratar gostiju. Tražio je i dalje Varteks drugi pogodak kojim bi mirno priveo utakmicu kraju, što je ostavljalo dosta prostora za kontre gostiju kada su, doduše vrlo rijetko, pokušavali ugroziti gol domaćina. Najbliže tome bili su u 77. minuti kad se Tomašić našao u izglednoj prilici, no njegov udarac odlazi visoko preko gola Saše Drevena.

U 82. minuti ipak Varteks dolazi do svog drugog pogotka, jedan oštar ubačaj s lijeve strane Jakov Puclin pretvara u pogodak i definitivno rješava pitanje pobjednika.

– Mislim da smo zasluženo pobijedili jer smo cijelu utakmicu stvarali pritisak i šanse i pravo je čudo što smo sve uspjeli promašiti. Čestitam suparnicima na korektnoj borbi i nadam se da ćemo do idućeg kola i derbija protiv Podravine uspjeti malo popraviti realizaciju – rekao je igrač Varteksa Tomislav Harmicar.

Na ljestvici vodeći je Polet iz Svetog Martina na Muri sa 42 boda, dok je Varteks drugi sa dva boda manje.

Iduće kolo Varteks u subotu gostuje u Ludbregu kod Podravine koja je danas poražena 2-1 u Pušćinama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije