RUKOMET Novi poraz, iako minimalni, Dabrove izbacio iz utrke za Ligu za prvaka

Rukometaši Varaždina doživjeli su novi udarac, u utakmici 16. kola Premijer lige bolji od njih rezultatom 32-31 bili su gosti iz Gorice.

Čak pet utakmica u nizu u Premijer ligi rukometaši Varaždina nisu osjetili slast pobjede. To je dovelo i do ostavke dotad vrlo uspješnog stratega Vladimira Vujovića.

Trenersku palicu preuzeo je Siniša Radujković i činilo se da je ta ‘šok-terapija’ pozitivno djelovala na svlačionicu jer su varaždinski rukometaši pod njegovim vodstvom odmah izborili final–four Hrvatskog kupa u vrućem županijskom derbiju protiv Vidovca.

Međutim, uslijedio je novi poraz u današnjoj utakmici i sada je ona ciljana Liga za prvaka kojoj se stremilo uoči sezone ostala ipak nedostižna.

Na polovici prvog dijela imao je Varaždin lijepih 10-5, obrana je vrlo dobro funkcionirala i sve se razvijalo u dobrom smjeru.

Ipak, uporni gosti polako stižu prednost Varaždinaca i do poluvremena prelaze u vodstvo 13-14.

U drugom dijelu ponovno dolazi do ‘crne rupe’ u igri Varaždina, radi se puno tehničkih grešaka i rukometaši Gorice u velikom naletu stvaraju čak šest pogodaka prednosti u 45. minuti.

No Dabrovi se nisu predavali te na krilima Zobeca i Šipića vraćaju utakmicu u egal – na semaforu je 29-29 u 57. minuti. Na žalost, gosti su pokazali veću koncentraciju u samoj završnici i uz malu dozu sreće (promašeni sedmerac Varaždina u samoj završnici) utakmica je na kraju otišla ipak na njhovu stranu konačnim rezultatom 31-32.

– Dobro smo krenuli u utakmicu, napravili razliku od pet golova, no tada smo možda već pomislili da je utakmica gotova, previše se opustili, promašili i nekoliko zicera i dozvolili suparniku da se vrati u igru. Poslije toga su oni preuzeli inicijativu, poveli sa 4-5 razlike, mi smo bili prisiljeni mijenjati obranu, pojačali smo i agresivnost i uspjeli se vratiti. Na žalost, kad stižeš relativno veliku prednost protivnika, jako se potrošiš i teško je zadržati koncentraciju. I utakmica kupa u Vidovcu nas je također jako iscrpila i psihički i fizički, te je jednostavno ponestalo snage u samoj završnici – rekao nam je trener Dabrova Siniša Radujković.

Najefikasniji u redovima Varaždina bili su Zobec sa 9 i Šipić sa 6 golova, dok su goste iz Gorice predvodili Ćavar i Ceković sa 6 pogodaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije