Varaždinski rukometaši propustili pobjedu i zakomplicirali si situaciju

Kao i protiv Dubrave, Varaždin je ponovno posustao u samoj završnici utakmice te propustio nove bodove. Ovog puta protiv puno slabije ekipe od Dubrave, Ribole Kaštela, u uzbudljivom susretu igranom u varaždinskom Graberju.

Šest minuta prije kraja, Varaždin je imao 23:19, a činilo se da će to ipak biti biti pobjeda nad Kaštelima, nakon teške borbe. No u zadnjem dijelu utakmice gosti ubacuju u višu brzinu, mladi varaždinski rukometaši griješe, a Jelinić s dva gola pogađa za 23:21. Nastavlja se serija pogrešaka Varaždinaca, a uskoro je i 23:22.

Trener Vujović zove time out, a Banović poravnava omjer tri i pol minute prije kraja. Potom Šipićev udarac Pepur odlično brani, a borbeni Kaštelani preko Banovića stižu i do vodstva 24:23, za njihovo veliko veselje. Tek u posljednjoj minuti Varaždinci postižu izjednačenje preko Tokića, no do kraja nisu uspjeli preokrenuti utakmicu.

Inače domaćin je odlično otvorio utakmicu, poveo 4:0, činilo se da će to (konačno) biti jedna lagana pobjeda, ali gosti se odmah vraćaju te je u 9. minuti 5:4. Promašili su Varaždinci u prvom dijelu mnogo zicera, da bi na odmor otišli s dva gola prednosti.

Najveća prednost bila je spomenuta četiri gola, na početku, te četiri predkraj utakmice. Najbolji u redovima Varaždinaca bio je Šipić sa šest golova, koliko su imali i Tokić i Levak, a odličan na golu bio je i Špikić. Mora se istaknuti da Dabrovi u ovom susretu nisu mogli računati na Vidačeka i Vujovića, dok je radi ozljede Vincek susret tek odgledao s klupe, što je bio velik, pa i prevelik hendikep.

– Bez riječi sam, nije mi jasno što se dogodilo. Vjerojatno smo platili danak neiskustvu danas. Nisu nam nisu igrali neki važni igrači, ova postava bila je jedina moguća, a na kraju smo propustili pobjedu – kazao je Vlado Vujović, trener Varaždina 1930.

Remi s kojim gosti mogu biti itekako zadovoljni, jer se radi o posljednjeplasiranoj momčadi. U njihovim redovima najefikasniji su bili Koncul i Banović, svaki sa sedam pogodaka, a vidjeli smo i vrlo dobre Jelinića, Čorića te Galića na golu.

Kako su i Umag i Poreč i Spačva u ovom kolu ubilježili pobjede, Spačva čak protiv lidera Dubrava, rukometaši Varaždina su si prilično zakomplicirali situaciju za ulazak u Ligu 4. Iduće kolo varaždinski rukometaši gostuju u Labinu kod Rudara, Umagi i Spačva igraju međusobno, a Poreč gostuje u Kaštelima. Sveukupno su do kraja četiri utakmice, a nako Rudara, Varaždin kod kuće igra s Goricom te potom gostuje u Umagu i u zadnjem kolu dočekuje Zamet.

– Zakomplicirali smo si sami situaciju, ovo nije prvi bod koji smo ‘prosuli’. Sada čak i da pobijedimo u sve četiri utakmice ne možemo biti sigurni da idemo u Ligu 4. Vidjet ćemo, mi ćemo dati se od sebe – istaknuo je Vlado Vujović.

Poredak nakon 14. kola: 1. Dubrava 21, 2. Umag 19, 3. Spačva 18, 4. Poreč 17, 5. Varaždin 1930 15, 6. Gorica 15, 7. Zamet 10, 8. Rudar 9, 9. Metalac 7, 10. Ribola Kaštela 7.

Varaždin 1930 – Ribola Kaštela 24:24 (12:10)
Varaždin, dvorana Graberje. Gledatelja: 250. Suci: Jurinović (Zadar), Mrvica (Biograd na moru).

Varaždin – Špikić (14+0 obrana), Šipić 6, Zobec 5, Jerenec, Trojko, Vincek, Meštrić, Novak, Črnila, Šuker, Tokić 6(2), Hirš 1, Levak 6(2), Dunato D., Koprek, Grbac.

Ribola Kaštela – Pepur (2+0 obrana), Milas, Pavlov, Banović 7(2), Katić, Bendeviš, Krokar 1, Koncul 7, Bujas 1, Galić (9+1 obr.), Tadin Knezović, Čorić 3, Šegrt, Tukić, Jelinić 5, Dunato A..

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije