EUROPSKI PRVAK Enes Garibović: Dojmovi se još nisu slegli, stvarno sam sretan!

Danas je upriličeno primanje na kojem su predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina ugostili našeg europskog prvaka u karateu Enesa Garibovića iz Karate kluba ‘Varaždin’ i njegovog trenera i izbornika seniorske karate reprezentacije Hrvatske, Esada Garibovića, povodom sjajnog ostvarenja – Enesovog naslova prvaka Europe u kategoriji mlađih seniora.

Enes je na na Prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore u bugarskoj Sofiji, u finalu u kategoriji mlađih seniora do 84 kg, bio bolji od francuskog predstavnika Jessia Da Coste.

– Dojmovi se još nisu slegli, i to je stvarno jedan predivan osjećaj. Nakon osvojenog srebra i bronce samo je falilo zlato i eto rezultat je tu. Bilo je zaista teško, jer su to sve bili odlični borci, meni su ta četiri meča bila teža nego finale, u finalu sam ipak bio opušteniji jer nisam imao što izgubiti – rekao je Enes.

Dodaje kako sada prelazi u seniorsku konkurenciju, u svibnju ga očekuje seniorsko europsko prvenstvo u Turskoj te kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. u Tokiju, tu je i osam godišnjih međunarodnih natjecanja, gdje će se skupljati bodovi za Olimpijadu.

– Što se tiče studiranja i treniranja, za sad sve ide dobro. Na prvoj godini FER-a bilo je malo teže uskladiti obveze, ali eto sada na trećoj godini sve je to već usklađeno.

Enesov otac i trener, Esad Garibović ističe kako je Enes počastio cijelu Hrvatsku ekspediciju načinom na koji je odradio finale.

– Ja u svojoj desetogodišnjoj karijeri nisam vidio da netko u finalu pobijedi Francuza na takav način. Meni je Enes izliječio kompleks od Francuza.

Na sjajnom uspjehu Enesu su čestitali predsjednik Zajednice, Alen Runac i gradonačelnik Goran Habuš.

– Enesa pratim od malih nogu i bio sam siguran da će ostvariti ovako velik rezultat – rekao je Alen Runac.

Gradonačelnik Habuš Enesu je uručio novčanu nagradu Zajednice sportskih udruga i Grada Varaždina od 10.000 kuna, podsjetivši da je Enes, uz naslov najboljeg sportaša Varaždina, dobitnik i Nagrade Grada Varaždina koju mu je dodijelilo Gradsko vijeće.

– Enes prestiže svog oca u sportskim uspjesima, a i dalje u karijeri imat će puno podršku Zajednice i Grada Varaždina – rekao je Habuš, koji se nada da ćemo jednog dana imati i olimpijskog pobjednika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije