RUKOMET Dabrovi u punom Graberju tijesno poraženi od lidera Dubrave

U utakmici s čak 15 izjednačenja, rukometaši Varaždina nisu uspjeli pobijediti vodeću ekipu Premijer lige, zagrebačku Dubravu, iako su 12 minuta prije kraja imali vodstvo 28:25.

Bio je to odličan susret, igralo se u punom Graberju, ali od prve minute mlada ekipa Vlade Vujovića pokazala je da misli ozbiljno protiv lidera prvenstva, koji je u Varaždin ipak stigao kao favorit. Dubrava u 11 utakmica ima tek jedan poraz, i uvjerljivo je prva na tablici Premijer lige, s četiri boda ‘fore’ pred prvim pratiteljima.

U prvom poluvremenu gledamo obostrano izjednačenu utakmicu, prednost je stalno mijenjala strane, a predkraj prvog dijela Dubrava ima 16:18. Serijom 3:1, domaćin ipak okreće te poluvrijeme završava neriješenim rezultatom.

A u nastavak GRK Varaždin 1930 kreće bolje, a nakon trećeg gola Vidačeka u 4. minuti nastavka, rezultat je 23:20, prvi puta tri pogotka prednosti. Domaći rukometaši bili su u prednosti praktički do posljednjih minuta utakmice.

Dvanest minuta prije kraja, odlični Bruno Vili Zobec pogađa za 28:25, i u posljednji dio susret činili se da Dabrovi ulaze s velikom prednošću. No, nažalost i s čovjekom manje, jer je tri isključenja zaradio glavni igrač u napadu Jurica Vidaček. Gosti tako u samo tri minute dolaze do 28:28, a sedam minuta prije kraja i do prvog vodstva u nastavku, nakon gola Vide – 28:29.

Golovima Levaka i Šipića, rezultat je 30:30, no gosti odlaze na dva gola vodstva – 30:32. Dvije i pol minute prije kraja Zobec smanjuje na 31:32, ali Butorac i Babić golovima rješavaju pitanje pobjednika. Šipić je golom u posljednjoj minuti tek ublažio poraz – 32:34.

U redovima Dubrave, popularnih Veprova, najefikasniji je bio Janko Kević sa 10 golova, Butorac je dodao sedam, a Vida šest. Svakako vrijedi istaknuti i iskusnog Igora Totića na golu, s 11 obrana. Kod Varaždinaca najprecizniji je bio sjajni Šipić sa osam golova, dok su Zobec i Tokić postigli šest golova.

Nakon ovog kola, Varaždin se i dalje nalazi na petom mjestu, no svega nekoliko bodova od druge pozicije. U idućem kolu gostuju kod Metalca, gdje se očekuje pobjeda. Do kraja ovog dijela prvenstva je još šest utakmica, a ukoliko Dabrovi žele u Ligu za prvaka četvrtu godinu zaredom, moraju biti među prve četiri ekipe.

Varaždin 1930 – Sesvete 32:34 (19:19)

Varaždin 1930 – Špikić (8 obrana), Šipić 8, Zobec 6, Jerenec 3, Trojko, Vincek, Meštrić, Vujović 2, Vidaček 3, Črnila (1 obr.), Šuker 1, Tokić 6(3), Hirš, Levak 2, Koprek 1, Grbac.

Sesvete – Totić (11 obrana), Kelemen, Volar, Kovačević 3, Vida 6, Kević 10(2), Radoš, Čurić 2, Maričić 2, Šandrk, Samardžić 1, Butorac 7, Vrdoljak 1, Grahovac, Buneta, Babić 2.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije