NAJSPORTAŠI Tanja Mravlinčić i Mario Slivar najbolji su sportaši Lepoglave

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave u lepoglavskom je Domu kulture održana svečanost na kojoj su proglašeni najbolji sportaši i sportski kolektivi grada Lepoglave u 2016. godini.

Najboljom sportašicom grada Lepoglave u protekloj godini proglašena je članica Sportsko penjačkog kluba ‘Direkt’ Tanja Mravlinčić.

Najboljim sportašem proglašen je Mario Slivar iz Karate kluba Lepoglava.

Ženski nogometni klub Lepoglava najbolja je ženska sportska ekipa, dok je najbolja muška ekipa u 2016. godini Kuglački klub Lepoglava.

Perspektivnim sportašima i sportašicama proglašeni su Jan Kuća i Patrik Vučković iz Karate kluba Lepoglave te Marko Veseljak, Antonio Šprem i Valentin Mravlinčić iz Sportsko penjačkog kluba Direkt te Marija Pašalić, Emina Posnjak i Larisa Bajsić iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava.

Perspektivnom mladom ženskom sportskom ekipom proglašena je kadetska ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Lepoglava, dok je pionirska ekipa Nogometnog kluba Lepoglava proglašena perspektivnom muškom sportskom ekipom.

Najuspješniji sportaš veteran grada Lepoglave u 2016. godini je Robert Huten iz Nogometnog kluba Lepoglava, a najbolji trener je Siniša Matuza iz Ženskog nogometnog kluba Lepoglava.

Zaslužnim sportskim djelatnikom proglašen je Josip Lončarek iz Udruge za sport i rekreaciju ‘Sport za sve’ Višnjica.

Priznanje za poseban doprinos sportu grada Lepoglave i sportske zasluge posthumno je dodijeljeno treneru Adolfu Peršaku iz Kuglačkog kluba Lepoglava.

Laureatima su nagrade uručili čelni ljudi Grada Lepoglave te predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave Ivica Rudec.

– Bez skromnosti možemo reći da je Lepoglava prvi Europski grad sporta u Hrvatskoj. To nije slučajno. Naime, nismo gradili velebne stadione i ulagali u nepotrebne stvari već smo omogućili da se u Lepoglavi sportom, koji je značajan dio naših života, bave svi koji to žele – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić čestitavši svim nagrađenima na ostvarenim rezultatima. Podsjetio je i na činjenicu da je unatoč gubitka proračunskih prihoda gradska potpora sportu u ovoj godini ostala na razini prošlogodišnje.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave Ivica Rudec na početku svečanosti podsjetio je na dobre rezultate lepoglavskih sportaša u pojedinačnoj konkurenciji i klupskim natjecanjima ostvarene u protekloj godini.

– Sve ovo ne bi bilo ostvareno bez zalaganja i rada naših sportaša i sportskih djelatnika te podršku Grada Lepoglave – rekao je Rudec.

Nazočne na svečanosti je ispred Gradskog vijeća pozdravio njegov predsjednik Robert Maček rekavši kako će Grad Lepoglava nastojati sredstva za sport osigurati i iz drugih izvora, prije svega s državne razine i fondova Europske unije.

Na svečanosti su dječjim vrtićima i osnovnim školama koje su aktivno sudjelovale u obilježavanju Europskog tjedna sporta na spomen uručene prigodne fotografije sa svim sudionicima tog značajnog sportskog događanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije