Varaždincima 13 medalja na međunarodnom karate turniru ‘Kup Sv. Nikola’

U Varaždinu je u subotu, u organizaciji Karate kluba ‘Varaždin’, održan jak međunarodni karate turnir, 12. ‘Kup Sveti Nikola’, koji je u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi okupio više od 400 natjecatelja i natjecateljica iz 57 klubova iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Ovako veliki broj natjecatelja potvrdio je status koji turnir ima već godinama. Riječ je o jednom od najvećih i najznačajnijih sportskih manifestacija kroz godinu u Varaždinu.

Unatoč jakoj konkurenciji u gotovo svim kategorijama, karatistice i karatisti KK ‘Varaždin’ ostvarili su sjajan rezultat osvajanjem tri zlatne, isto toliko srebrnih te sedam brončanih medalja.

Do zlata su stigli Dorian Kalajdžija, Leona Gulija i Teodor Belaj. Dorian je u kategoriji mlađih kadeta do 52 kilograma u finalu bio bolji od aktualnog kadetskog viceprvaka BiH, Riana Hamzića. Varaždinci su pokazali dominaciju u toj kategoriji jer su brončane medalje osvojili Mateo Jakopanec i Tibor Kovačić. Tibor je broncu osvojio i u kategoriji učenika iznad 46 kilograma.

Leona je u finalu kategorije učenica do 44 kilograma pobijedila Paolu Bitunjac iz ‘Karlovca 1969’. Teodor je u kategoriji cicibana do 22 kg u finalu bio bolji od klupskog kolege Lea Petrica.

Tin Herceg osvojio je srebrnu medalju u kategoriji mlađih kadeta do 57 kilograma. U finalu je bolji bio Leo Lazara iz riječkog ‘9. zmaja’. U istoj kategoriji Lovro Rozman stigao je do bronce pobjedom protiv aktualnog prvaka Hrvatske, Dominika Kučana iz Velike Gorice.

Treće srebro za Karate klub ‘Varaždin’ osvojio je Matija Matić u kategoriji cicibana iznad 26 kilograma. Bolji od njega bio je Petar Slukić iz čakovečkog ‘Globusa’.

Bronce su za varaždinski klub osvojili i Luka Erceg kod kadeta iznad 70 kilograma te Manuel Lukačić i Adam Cestar u kategoriji cicibana do 26 kilograma. Na turniru su nastupili i Alen Zagorec, Luka Salihović, Luka Hrupački, Marin Dilber, Jura Nikšić, Matteo Redžić, Vito Weiser, Ema Brkinjač, Rija Lukman, Lana Tumpa, Fran Keretić, Franjo Mlinarić, Marsel Stančin, Lana Kipa, Ana Radev i Fran Zebec. Za većinu njih bio je ovo jedan od prvih nastupa na nekom od natjecanja i stjecanje značajnog iskustva.

Zahvaljujući odličnim rezultatima i osvajanju čak 13 medalja, Karate klub ‘Varaždin’ u ukupnom je poretku zauzeo sjajno 4. mjesto između 57 klubova.

O važnosti ovog turnira govori i podatak da je na njega stigao Stjepan Čelan, predsjednik Hrvatskog karate saveza i Glavni tajnik Europske karate federacije. Za organizaciju turnira imao je samo riječi pohvale. Naglasio je važnost karate u Hrvatskoj te činjenicu da je naša zemlja pozicionirana na četvrtom mjestu u Europi te osmom u svijetu kada su u pitanju rezultati.

Već dugi niz godina potporu u organizaciji turnira pruža Grad Varaždin. Predsjednik Gradskog vijeća, Josip Hehet, koji je i otvorio turnir, čestitao je unaprijed svim osvajačima odličja na njihovom uspjehu dok je brojnim pristiglim natjecateljima iz drugih dijelova Hrvatske te BiH-a zaželio da iz Varaždina ponesu lijepe uspomene.

Zadovoljan uspjehom svojih natjecatelja, ali i organizacijom turnira, bio je i prvi čovjek KK ‘Varaždin’ i direktor turnira, Esad Garibović. Naglasio je veliku tradiciju ovog turnira koji se kroz svojih dvanaest dosadašnjih izdanja pozicionirao na “sportskoj karti” regije. Zahvalio se, osobno i u ime KK ‘Varaždin’, pokrovitelju turnira, Gradu Varaždinu te sponzorima: Gradskoj tržnici ‘Varaždin’, poslovnom sustavu ‘Vindija’, Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Savezu športova Varaždinske županije te Servisu za hidrauliku ‘Herceg’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije