Pretposljednje kolo MŽNL-a: Varteks nije uspio ranije osigurati jesenski naslov

U subotnjem derbiju Međužupanijske nogometne lige trećeplasirana Podravina i drugi na tablici Polet iz Svetog Martina na Muri remizirali su na ludbreškom Gradskom stadionu.

U tvrdoj utakmici u kojoj su gosti iz Svetog Martina ipak imali nešto više od igre Podravina je povela 20 minuta prije kraja utakmice golom 17-godišnjeg Davida Premeca. Po vodstvu su se Ludbrežani dodatno povukli na svoju polovicu, Poletovci napadali i napadali, pri čemu je u 80. minuti Milošević izbio loptu i s gotovo same gol crte. Tri minute prije kraja domaći trener Špikić izvukao je iz igre i najboljeg igrača Podravine Valjaka, podredivši sve obrani tri vrijedna boda i – kad su svi očekivali da će bijelo-plavi u svojem naumu i uspjeti – Nikola Barat je u drugoj minuti sudačke nadoknade pogodio filigranski točno od lijeve vratnice za – velikih 1:1.

Ishod ludbreškog derbija nestrpljivo su očekivali i u vodećem Varteksu, znajući da pobjeda Podravine ili remi otvaraju mogućnost osvajanja naslova jesenskog prvaka već kolo prije kraja, dakako u slučaju nedjeljne pobjede kod neugodnog Međimurca na međi Dunjkovca i Pretetinca. Time bi Bumbari pobjegli na četiri boda prednosti pred Poletom i bili bi jesenski prvaci neovisno o ishodu zadnjega kola. I zaista, već nakon 10 minuta igre u Dunjkovcu činilo se da je jesenski naslov dohvaćen. Već u 6. minuti je sjajan Harmicarov ubačaj iz kornera Broz glavom zakucao u mrežu za 0:1, da bi samo pet minuta kasnije sjajno po lijevoj strani prošao Harmicar i ‘obrisao paučinu’ iza leđa domaćeg vratara Črnka – 0:2!

Nisu se Varteksovci uspjeli primiriti i iskontrolirati poklonjenu im komotnu rezultatsku situaciju, već su – kao i, ruku na srce, u uvodnih 10 minuta – nastavili loše stajati u obrambenom dijelu, vidno hendikepirani neigranjem kapetana Radića (tri žuta kartona) te ‘prisilnim nastupom’ ozlijeđenog stopera Turkovića (nastupio s ozljedom ramena). Jer, iako je Varteks rano zabio dva, i domaći su u tom periodu imali dva zicera, Hrusteka i Kregara, da bi u 14. minuti na treći poklon Varteksove obrane adekvatno reagirao Kregar i uklizavši na ubačaj zdesna smanjio na 1:2. Samo tri minute Varteks je imao lijepu prednost, međutim još uvijek je imao rezultat za jesenski naslov. U 19. minuti vatra u međimurskom kaznenom prostoru, Kolarić je iskosa pogodio stativu, a ‘run & gun’ utakmicu nastavio je novom čistom šansom Kregar četiri minute kasnije – opet je bio sam pred golom, ali i pucao – pokraj gola. I onda u 24. minuti najljepši potez utakmice – 19-godišnjak s brojem 19 na leđima, Josip Hlapčić, potegnuo je s 25 metara iskosa i pogodio fantastično, od prečke iznad ispruženog Drevena – 2:2. Varteks je svega 19 minuta imao rezultat za jesenski naslov.

Mogao je Varteks do novog vodstva već dvije minute nakon poravnanja, ali mu je Črnko obranio, a u 36. minuti je bio S. Treska sam pred Drevenom, ali je Varteksov vratar izbio u korner. Sedam minuta kasnije kapetan domaćih Darijan Treska nije pogriješio, raspalio je slijeva u suprotan kut – Međimurec je okrenuo od 0:2 do 3:2!

Apsolutno najlošiji akter utakmice bio je sudac Slunjski, koji je po tko zna koji puta p(d)okazao da je zalutao na nogometni travnjak. Još je jednom oštetio – nogomet, više nego jedne ili druge takmace, konstantno nervirajući odlukama koje osim njega nitko nije razumio.

Uglavnom, vremena za nogomet u nastavku nije bilo previše, ali se i u to malo minuta ‘čiste igre’ dogodilo puno toga. Prvo je u 59. minuti novi zicer za domaće propustio Hrustek, mogao je pola sata prije kraja riješiti utakmicu. Četiri minute kasnije super efektno je za Varteks opalio škaricama Glavica, lopta se od vratara Črnka odbila u prečku i natrag u njegovo naručje, ostalo je 3:2.

U 66. minuti je Broz dobro prošao, ali se onda i spetljao, a natrčali Sokser pucao pokraj gola, da bi u 78. minuti Varteks konačno ipak izjednačio.

Medved je iz slobodnog udarca pucao ravno u Črnka, koji je loptu kratko odbio, a natrčali Glavica zabio za 3:3. Šest minuta kasnije opet je Hrustek zaprijetio za domaće, glavom, a dvije minute kasnije preslika prvoga gola Međimurca – kontra domaćih, prodor po desnoj strani, prizemni ubačaj, a natrčali Kregar je zabio – 4:3! Domaći su već slavili pobjedu kad je, u 5. minuti nadoknade, Harmicar izveo slobodan udarac s desne strane i drugi puta naciljao glavu Broza, koji je pogodio u desni gornji kut – 4:4! U konačnici, najrealnijih, s obzirom na sve preokrete pa i statističke pokazatelje – Međimurec je pucao 14 puta, Varteks 16, u okvir gola je bilo 8:10, u udarcima iz kuta kao i u golovima – 4:4.

Po bod vodećeg trojca (Varteks, Polet, Podravina) iskoristili su Nedelišće i čakovečka Sloga za ponovno hvatanje priključka, Nedelišće je s 2:0 bilo bolje od Jalžabeta, Sloga sa čak 5:1 od Zadrugara. Zelengaj je opet ugodno iznenadio u gostima, 2:1 pobjedom u Slakovcu, Novi Marof je s 2:0 slavio u županijskom derbiju u Gojancu, Mladost Komet 3:1 protiv Nedeljanca, dok su u Murskom Središću Rudar i Pušćine igrali 0:0.

Idućeg vikenda, u posljednjem jesenskom kolu, vodeći Varteks će ugostiti Rudara iz Murskog Središća, a konkurent za jesenski naslov Polet će biti domaćin Slobodi iz Slakovca. Podravina će u goste Novome Marofu, Plitvica Jalžabetu, Zelengaj će ugostiti Mladost Komet, Zadrugar Nedelišće, a Nedeljanec momčad Međimurca. Preostali par je Pušćine – Sloga (Čk).

MŽNL – poredak nakon 14. kola: 1. Varteks 32 bod (gol razlika 33:15), 2. Polet (SMnM) 30 (35:11), 3. Podravina 25 (25:13), 4. Nedelišće 24 (30:20), 5. Sloga (ČK) 24 (26:24), 6. Međimurec 21 (30:29), 7. Mladost Komet 21 (26:25), 8. Rudar (MS) 20 (26:15), 9. Zelengaj 20 (22:23), 10. Novi Marof 20 (17:22), 11. Nedeljanec 16 (23:23)… 13. Plitvica (G) 16 (24:47)… 15. Jalžabet 9 (12:30), 16. Zadrugar 5 (13:37)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije