MŽNL, 13. kolo: Varteks pobijedio 2:1, Podravina porazom izgubila korak

Nogometaši Varteksa upisali su i sedmu pobjedu u nizu u službenim utakmicama. Trijumfalni hod traje još od 28. rujna kad su u kupu protiv Vinice izborili proljetno polufinale s gradskim rivalom Varaždinom, a nakon toga su i u prvenstvu u sedam kola uzeli maksimalan 21 bod, uz ukupnu gol razliku u tih osam pobjeda – 26:6.

>>Odigrano je i 13. kolo MŽNL-a: Varteksu sedma pobjeda u nizu

Za daljnji ostanak na vrhu Međužupanijske nogometne lige Varteks je danas poslijepodne pobijedio prelošku Mladost Komet rezultatom 2:1, a zanimljivo je i da je to već treća utakmica (od četiri posljednje) koju Bumbari dobivaju tim rezultatom te druga uzastopna u kojoj su minus (0:1) preokrenuli u pobjedu (2:1).

Mladost Komet pokazala se kao jedan od najtežih protivnika ove jeseni, što se i očekivalo znajući kvalitetu preloške momčadi. Iako je konačna statistika i ovaj puta bila na strani Bumbara (15:10 u udarcima po golu, 5:4 u okvir gola, 4:2 u kornerima), činjenica je da kad bi se brojali tzv. ‘ziceri’, Preložani su ih danas imali čak i više od Varaždinaca.

Prvoga je propustio Tišljarić u 9. minuti nakon što je pobjegao Požgaju, Dreven mu je sjajno obranio udarac iskosa, no već minutu potom Denis Golubić je dodatno zamrznuo 150-ak ionako promrzlih domaćih navijača, od njih ukupno 210 koliko ih je došlo na stadion u terminu nedjeljnog ručka. Primio je Golubić loptu na metar-dva unutar kaznenog prostora i filigranski naciljao desnu stativu domaćega gola, od koje se prizemnim udarcem upućena lopta odbila u suprotni dio mreže – 0:1.

U 24. minuti Sokser je uzvratio pogodivši prečku, ali s gornje strane, četiri minute prije odmora lukavim je udarcem gostujućeg vratara probao prevariti i Medved, ali su prvu pravu iduću priliku opet imali gosti. U drugoj minuti drugog poluvremena Golubić je sjajno pucao iz okreta, ali i ovoga puta je Dreven spasio. U 59. minuti i treća velika šansa za Mladost, ubačaj s lijeve strane Golubić je u skoku skrenuo, a lopta je otišla tik uz lijevu stativu.

I onda na drugoj strani kazna. Sokser je krasno gurnuo loptu Glavici u srcu kaznenog prostora, a ovaj iz prve prizemno pogodio ispod vratara Mladosti Farkaša – 1:1. Niti 15 minuta kasnije sličan scenarij; u 74. minuti je opet Mladost imala veliku priliku, Bukal je pucao oštro iskosa, a Dreven vršcima prstiju skrenuo u korner, da bi u idućem domaćem napadu Varteks – zabio.

Medved je dugom loptom s desne strane na suprotnoj lijevoj pronašao Harmicara, ovaj se sjurio do gol-aut linije pa zavrnuo povratnu loptu do Glavice, koji iz prve s nekoliko metara pogađa kroz noge vratara Farkaša – 2:1 za Varteks! Taj se rezultat više nije mijenjao, iako je svježi Peroli u drugoj minuti sudačke nadoknade imao lijepu priliku glavom nakon akcije Cvetka i Đunđeka.

Varteks je tako upisao i osmu pobjedu zaredom, sedmu u prvenstvu za ostanak na vrhu MŽNL-a, a zgodna koincidencija je i da Varteksov pobjednički niz traje točno od trenutka od kad je današnji igrač odluke, dvostruki strijelac Dejan Glavica, potpisao za Varteks. Zadnja utakmica ‘prije Glavice’ bila je s Novim Marofom (2:2), a otkad je Dejan u narančastom dresu, Bumbari pišu i nižu samo pobjede. Slučajno ili ne, ali podudarnost jest.

Unatoč velikom nizu, Varteks ne može mirno ‘disati’. Naime, gotovo jednakim tempom gazi i Polet iz Svetog Martina na Muri, imaju pet pobjeda u nizu, a jučer su doslovno ‘pregazili’ Plitvicu iz Gojanca.

Bilo je čak 9:1, već je nakon 10 minuta igre Polet imao 3:0, junak je bio trostruki strijelac Čurin, dva je pogotka dodao Karlovčec, po jednog Barat, Bobičanec, Radiković i Goričanec, dok je Zgrebec zabio jedinog za oslabljene Gojančane (doputovali s 12-oricom).

Podravina pak ne uspijeva pratiti ritam Varteksa i Poleta, danas je izgubila na domaćem terenu od Slobode iz Slakovca s minimalnih 0:1, a presudio je sedam minuta prije kraja Petek. Četvrtoplasirano Nedelišće pak će morati priliku za približavanje vodećima tražiti drugom prilikom jer je današnji ogled s Novim Marofom odgođen zbog neregularnih uvjeta na novomarofskom travnjaku.

Što se pak ostalih utakmica tiče, velika tri boda osvojio je Nedeljanec protiv Zelengaja, glatkom pobjedom 3:0, čakovečka Sloga je s 2:0 pobjedom prošla kroz Jalžabet, dok su remizirali Zadrugar i Rudar (1:1), odnosno u međimurskom općinskom derbiju Pušćine i Međimurec (2:2).

U idućem kolu vodeći Varteks ide u goste upravo Međimurcu, a derbi kola u Ludbregu će igrati treća Podravina i drugi Polet. Varaždinski županijski derbi igrat će u Gojancu Plitvica i Novi Marof, Zelengaj će gostovati u Slakovcu, Nedeljanec u Prelogu, Jalžabet u Nedelišću, a Zadrugar u Čakovcu kod Sloge. Preostali par je Rudar – Pušćine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije