FOTO Varaždin propustio pobjedu protiv Ždralova u derbiju 3. HNL

U derbiju 12. kola 3. HNL Istok nogometaši Varaždina remizirali su sa Mladosti iz Ždralova, u utakmici u kojoj su bili bolja ekipa veći dio susreta. Ipak, uporno gosti čekali su svoju prigodu te ju na kraju dočekali, nakon što je Varaždin propustio riješiti pitanje pobjednika ranije.

Od prve minute domaći nogometaši imali su terensku inicijativu, a niti rani izlazak Kresingera (5. minuta), radi ozljede lože, nije ih poremetio u tome. Gosti su se orijentirali na branjenje vlastitog gola prilično visoko, no bili su izuzetno motivirani i pokretljivi u branjenju prilaza vlastitom golu.

Varaždin se želio iskupiti za prvi poraz, prošlog tjedna u Đakovu, a najbolju prigodu na početku utakmice imali su u 19. minuti. Jertec je s lijeve strane odlično uposlio Golubara, a vratar Srbljanović izlazi za milimetar ispred njega, lopta se odbija do Jagačića, koji je ne uspjeva sprovesti loptu u mrežu.

Pritisak domaćina urodio je plodom u 31. minuti, kada je Jertec probio po lijevoj strani, uposlio Golubara, koji je bio u svojem karakterstičnom naletu, prevario braniče i plasirao pored vratara za vodstvo.

Odmah na početku nastavka nova velika prigoda za Varaždin, obrana gostiju griješi, a oštar Jertecov udarac Srbljanović brani. Samo minutu kasnije udarac Vuka, uz “karambol” s vratarom gostiju završava u stativi. Potom i odlična prigoda Jagačića koji se našao sam u šesnaestercu, no puca pored gola.

A potom su gosti, kada to nitko nije očekivao, stigli do izjednačujućeg pogotka u 63. minuti. Prvo je Sučić u polukontri ‘potegao’ izdaleka, a Galoši odbio u korner. Iz kornera pada i izjednačujući pogodak, nakon ubačaja na drugu stativu, Trupac glavom upošljava Vrbanića, koji iz blizine nije mogao pogriješiti. Bila je to prva ozbiljnija akcija gostiju, i odmah pogodak.

Klupa domaćina povlači zamjenu Jagačić – Mujanović, baca sve karte na napad. Redali su se napadi varaždinskih nogometaša, no nisu uspjevali stići do toliko željenog pogotka. Gosti nastavlju sa svojom čvrstom i agilnom obranom.

Posljednja prigoda na utakmica bila je za domaćine, kada je Čelić u sudačkoj nadoknadi pucao glavom ravno u vratara gostiju. Nedugo potom sudac je otsvirao kraj utakmice, za nezadovoljstvo domaćina i slavlje gostiju.

– Uvijek taj drugi gol prelomi utakmicu, mi ga danas nismo postigli, iako smo imali šanse. Da jesmo, vjerojatno bi zabili i treći, četvrti gol, i slavili bi uvjerljivo. Ovako su oni zabili gol iz prve i jedine prigode, što je uvijek bolno – rekao je nakon utakmice kapetan Varaždina Nikola Šafarić.

U sljedećem kolu Varaždin gostuje u Višnjevcu, a nakon toga još dvije utakmice do poluvremena.

Varaždin – Mladost 1:1 (1:0)

Varaždin. Stadion Varteksa. Gledatelja: 400. Suci: Vargović (Virovitica), Vidović (Milanovac), Gašparić (Virovitica).

Strijelci: 1:0 Golubar (31), 1:1 Vrbanić (63),

Varaždin – Galoši – Kolarić, Čelić, Režić, Conjar – Jagačić (od 67. Mujanović), Šafarić – Drožđek, Golubar, Vuk – Kresinger (od 5. Jertec). Trener: Miljenko Telebar.

Mladost – Srbljanović – Ružičić, Kukuz (od 57. Pleić), Trupac, Markuz – Renić, Vrbanić – Grgić, Renić, Sabljić (od 85. Piragić) – Sučić. Sučić. Trener: Nikola Papac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije