Veliki derbi Međimurja i Varaždina bez golova

U 5. kolu 3. HNL istok lokalni derbi vodećih Međimurja i Varaždina završio je bez golova 0:0 pred petstotinjak gledatelja. Prilično zatvoreno s obje strane, borbeno i čvrsto odigrano je svih devedeset minuta pa je krajnji ishod i najrealniji.


Varaždinci su krenuli nešto agilnije, imali veći posjed lopte, ali bez neke konkretne prigode. S druge strane Erić je nakon desete minuta imao tri prigode za Međimurje, no ni on nije bio nešto osobito opasan. Jako se osjetilo neigranje ozlijeđenog čakovečkog napadača Ivanovića koji se ozlijedio u srijedu na kup utakmici s Rudarom.

U 24. minuti najveća prigoda Međimurja. Mesarić je silom prilike zaigrao u napadu, nakon jedne lopte u prostor stvorio si je lijepu priliku i zapucao prema Galoševim vratima kojega je spasio okvir gola.


U 31. minuti uzvraća Varaždin. Izveden je korner s desne strane, najviši u skoku je Čelić koji puca snažno, no Šafarić paradom spašava čakovečki gol.


U drugom poluvremenu još manje uzbuđenja nego u prvom. Izdvojit ćemo 67. minutu kada se Erić sjurio s loptom prema golu Varaždinaca s lijeve strane, no zakomplicirao je situaciju i još je dobio žuti karton nakon starta na varaždinskom vrataru. Minutu nakon toga loptu u kaznenom prostoru prima varaždinski napadač Kresinger, dolazi u poziciju za udarac, no lopta ne odlazi u okvir gola.

Dino Kresinger, napadač Varaždina: ‘Dosta teška utakmica dva kvalitetna protivnika. Jedni i drugi smo se dobro zatvorili, ali bilo je šansi i s jedne i s druge strane i mislim da je ovakav rezultat najrealniji.’

Mario Kovačević, trener Međimurja: ‘Žao mi je što nije bilo golova jer je došlo dosta publike. Nedostajao je gol jer bi se tada utakmica otvorila. Imali smo svoje prigode, pogodili smo i stativu. Varaždin je dobra i opasna ekipa, mi smo na kraju zadovoljni tim bodom.’

Na kraju susret završava 0:0, obje ekipe imaju po 13 bodova na vrhu poretka. U 6. kolu Međimurje je gost Bedemu, a Varaždin dočekuje Oriolik. Prije toga u prvom kolu hrvatskog nogometnog kupa Međimurje će igrati sa Šibenikom, a Varaždin sa Slaven Belupom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije