Ovi sportaši iz Varaždinske i Međimurske županije odlaze na Olimpijske igre

Idući mjesec, točnije, 5. kolovoza, započinju XXXI. Olimpijske igre u Rio de Janeiru, koje traju do 21. kolovoza kad će biti svečano zatvaranje na stadionu Maracanã.

Hrvatska, kao i proteklih godina, ima svoje sportaše koji su odličnim rezultatima izborili nastup na ovom prestižnom natjecanju.

Sportaši su iz raznih krajeva zemlje, a svoje predstavnike imaju Varaždinska i Međimurska županija.

Tako će na igrama nastupati Ludbrežanka Sara Kolak (u disciplini bacanje koplja), biciklist Kristijan Đurasek i Tanja Perec (streljaštvo – 50 metara puška, 3 pozicije), dok gimnastičar Filip Ude dolazi iz Međimurske županije.

Sara Kolak, mlada ludbreška atletičarka, ostvaruje sve bolje rezultate, a prije nekoliko tjedana osvojila je brončanu medalju na Europskm prvenstvu u Amsterdamu, bacivši koplje 63.50 metara, a time je ujedno i srušila dosadašnji hrvatski rekord.

Biciklist Kristijan Đurasek ovih je dana iznenadio kad je osvojio četvrto mjesto na 17. etapi Tour de Francea.

Iznimno sretna je i streljačica Tanja Perec koja je normu za Rio ispunila u veljači, na Europskom prvenstvu u mađarskom Györu.

U Rio putuje i poznati hrvatski gimnastičar Filip Ude kojem će to biti već treći nastup na Olimpijskim igrama.

Spomenimo da će u Rio još tri osobe iz varaždinskog i međimurskog kraja, ništa manje važne. Radi se o dva trenera, Josipu Plečku, treneru Tanje Perec i Željku Krajanu, Davis Cup izborniku, koji će u Riju biti dio teniske delegacije. Tu je naravno i trener Filipa Udea Igor Kriajimskii.

Sve su to vrhunski sportaši koji mnogo napora ulažu u sportske rezultate, tako da im svima želimo mnogo uspjeha u Riju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije