FOTO Odlični rezultati atletičara Slobode na mitingu pod zvijezdama

Drugo izdanje međunarodnom atletskog mitinga koji je nazvan ‘Atletika pod zvijezdama’, okupio je 130 atletičara iz Hrvatske, BiH, Slovenije i Brazila.

Taj jedini miting u širem okruženju koji se održava noću, donio je i nekoliko odličnih rezultata koji su neki bili i nagrađeni.

Predstavila se i olimpijka Sara Kolak iz Ludbrega, koja je uvjerljivo pobijedila u bacanju koplja, ali je to bilo dovoljno za 2. ukupni rezultat dok je najbolji bio Brazilac Alberto Wagner u bacanju kladiva. Njegova sprava letjela je 73,12 metara. Varaždinac Mirko Mičuda je u toj disciplini bio treći, sa 60,09 metara.

Lucija Pokos je očekivano pobijedila na 200 metara sa 24,23, što je bilo dovoljno za ukupni 4. rezultat.

Od varaždinskih atletičara istakli su se Kristina Dudek, koja je pobijedila na 100 metara dok je Marija Hižman u istoj disciplini bila 3. Pored toga uspjela je pobijediti u svojoj disciplini 400 metara s vremenom 56,04 sekundi.

Paula Šimunčić je bila druga na 2000 sa zaprekama i tako dalje ostala u najužem krugu kandidata za svjetsko prvenstvo u Gruziji.

Kod kadetkinja na 60 metara najbolja je bila Rahela Lešćak, a kod kadeta Matija Žnidarić.

Povratnik Dražen Hudoletnjak iznenadio je i osvojio 2. mjesto na 200 metara sa 22,05 sekundi. U skoku u vis pobijedio je Damir Posavec sa skokom od 195 centimetara.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije