Mladi varaždinski karatist Dorian Kalajdžija uzeo broncu u Beogradu!

U Beogradu se od 27. do 29 svibnja održalo Balkansko prvenstvo u karateu za mlađe uzraste. Na Balkanskom prvenstvu nastupa 831 natjecatelj iz 11 država: Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije i Turske.

Za Hrvatsku karate reprezentaciju nastupili su i tri člana Karate kluba Varaždin: Dorian Kalajdžija, Lovro Rozman i Tibor Kovačić. Oni su osigurali nastup na Balkanskom osvajanjem odličja na Prvenstvu Hrvatske.

Dorian Kalajdžija osvojio je brončano odličje u kategoriji muški 13 godina do 55 kilograma. U prvoj borbi pobjeđuje predstavnika Srbije Lazara Ćosića 1:0, zatim u drugoj borbi uvjerljivo nadvisuje predstavnika Bugarske Maxima Hristova rezultatom 3:0.

U polufinalu gubi od reprezentativnog kolege Darija Gluhinića rezultatom 4:1. U borbi za brončanu medalju Dorian pobjeđuje još jednog predstavnika Srbije Radoja Dabetića rezulatom 1:0 te time osvaja broncu na Prvenstvu Balkana.

Lovro Rozman i Tibor Kovačić nastupili su u kategoriji muški 12 godina +50kg. Lovro Rozman u prvoj borbi pobjeđuje predstavnika Srbije Vladimira Gelića 2:1, drugu borbu uvjerljivo svladava predstavnika Bugarske Yordana Shishkova rezultatom 5:0. U četvrtfinalnoj borbi Lovro je zaustavljen od predstavnika Turske Enes Dag Ali rezultatom 2:1.

Tibor Kovačić gubi u prvoj borbi od predstavnika Bosne i Hercegovine Hasima Bešića sudačkim preglasavanjem nakon izjednačenog rezultata 1:1.

Ovo je veliki uspjeh naših mladih reprezentativaca, posebice Doriana koji je u jakoj konkurenciji osvojio brončano odličje.

Naše karatiste, reprezentativce Doriana, Lovru i Tibora na Prvenstvu Balkana vodio je trener Karate kluba Varaždin te izbornik Hrvatske muške juniorske i U21 karate reprezentacije Esad Garibović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije