Gradovi Lepoglava i Dubrovnik surađuju na sportskim projektima

Dobra suradnja Grada Lepoglave i Grada Dubrovnika osim na području mladih i kulture sada se proširila i na sport. Na poziv Dubrovačke razvojne agencije (DURA), u ime Grada Lepoglave i Zajednice športskih udruga grada Lepoglave zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač sudjelovao je na konferenciji ‘Mladi i sport u lokalnoj zajednici’ koja se početkom tjedna organizirala u Dubrovniku.

Konferencija je organizirana u sklopu projekta ‘Sport za djecu i mlade: Jačanje razvoja i suradnje u prekograničnom području – OH20-POLO’, financiranog sredstvima Europske unije iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Crna Gora 2007-2013., a za cilj je imala otvoriti dijalog između sportskih i djelatnika javne uprave te onih koji u konačnici donose odluke.

Jedan od ciljeva bio je i pokazati primjere dobre prakse za alternativne izvore financiranja sportskih aktivnosti i različite načine kojima se promovira fizički aktivan život, a upravo su na toj sesiji na poziv organizatora predstavljena iskustva i aktivnosti Grada Lepoglave kad su mladi i sport u pitanju povezana pak i s konceptom Europskog grada sporta u 2015. godini.

– Nije loše biti primjer dobre prakse jer tek kad se usporedite s drugima vidite gdje ste. Drago mi je da se ova suradnja Dubrovnika i naše Lepoglave kontinuirano nastavlja te kako postajemo sve bolji suradnici, partneri i prijatelji. S obzirom na dobru ekipu, već smo dogovorili jednu aktivističku priču za Međunarodni dan mladih, a pomoći ćemo i našim Gosparima u pripremanju aktivnosti za dobivanje statusa Grada sporta tako da ćemo ovu dobru suradnju nastaviti i u budućnosti – kazao je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije