Utrka mira prošla Varaždinom: ‘Mir trebamo i možemo kreirati u našim životima’

Na Franjevačkom trgu su danas, 5. svibnja, stigli trkači uključeni u ovogodišnju svjetsku Utrku mira (Peace Run – Sri Chinmoy).

Utrka mira je svjetska manifestacija koja se održava svake godine i ima za cilj promicanje međunarodnog prijateljstva i razumijevanja, a održava se na svim kontinentima u više od sto država svijeta.

– Hvala svima na dobrodošlici, a naročito trkačima koji su trčali s bakljom. Ove smo godine u veljači krenuli trčati iz Portugala i trčat ćemo sedam mjeseci kroz čitavu Europu. Svaki dan otprilike prijeđemo sto kilometara i posjećujemo različita udruženja, sportske udruge, škole i druge ustanove. Ipak, svrha nije samo trčanje već i povezivanje ljudi. Mir je nešto što trebamo i možemo stalno kreirati u našem životu. Odgovorni smo za kreiranje svijeta u kakvom bismo željeli živjeti. Ukoliko želimo prijateljstvo, harmoniju i mir, moramo početi od nas samih. Puno je ljudi držalo ovu baklju, a svako od njih je ‘stavio’ nešto želje u nju, a ponosni smo što smo dio tih želja donijeli u Varaždin – rekao je Dipavajan Renner, koordinator Utrke mira za Europu.

Ova manifestacija koja se održava od 1989. godine, a u Varaždinu je održana 1991., 1995., 1999. i 2006. godine.

Utrka se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

U Utrci od strane organizatora (Sri Chinmoy Maraton kluba iz Zagreba) sudjeluje 15 trkača i trkačica iz Hrvatske i inozemstva, a njima su se pred ulaskom u Varaždin priključili varaždinski dugoprugaši iz Atletskog kluba ‘Maraton 95’ i Atletskog kluba ‘Varaždin’.

Trkači su potom na Korzo donijeli upaljenu baklju koja simbolizira ljudsku težnju za mirom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije