OK Štrigova prvak III. odbojkaške lige Centar, skupine Sjever, Varaždinke treće

OK Štrigova iz Štrigove, mjesta u Gornjem Međimurju, prvak je III. Nacionalne odbojkaške lige Centar, skupina Sjever. Drugoplasirana ekipa lige je ŽOK Kaštel 2 iz Pribislavca, dok je treće mjesto osvojila 3. ekipa Varaždin volleya.

Štrigova je bila dominantna kroz cijelo prvenstvo, tek je u predposljednjem 17. kolu izgubila jedinu utakmicu, tako da je 17 pobjeda u 18 kola sa impozantnih 52 osvojena i svega 7 izgubljenih setova i 50 osvojenih bodova prvak ove lige.

Valja napomenuti da se je OK Štrigova u sve četiri sezone bila u samom vrhu lige. Bila je najprije 3., pa zatim dvije sezove viceprvak, da bi ove zasjela na vrh tablice.

Za Štrigovu su ove sezone igrale: Stanković E., Srša R., Krumpič J., Henc L., Novak Mesarić M., Žibek T., Žižek M., Horvat J., Posedi P., Lovrec M., Krklec M., Vinković A., Zadravec I. i Pufek P.

Hoće li OK Štrigova u 2. ligu prvenstveno ovisi o financijama, jer ta je liga sa svih aspekata troškova (putovanja, kotizacije, suci) daleko skuplja, bez obzira što u njoj igraju nedaleki klubovi Varaždin volley, Kaštel iz Pribislavca, Čakovec i Ivanec. Činjenica koja će u toj odluci prevagnuti je to što većina igračica polazi 4. razred srednje škole, znači doba je kada, nažalost, veliki broj igračica prestaje sa aktivnim igranjem odbojke.

Valja spomenuti i njihovog trenera Sinišu Stankovića, glavu odbojkaške obitelji. Naime njegova kćerka Ana igra za I. B ligaša Varaždin volley i sin Antonio za 2. A ligaša Nedelišće, piše Odbojkaška regija Centar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije