Sportsko penjanje: Odlični nastupi lepoglavskih i ivanečkih penjača

U organizaciji Sportsko – penjačkog kluba Direkt Lepoglava u penjačkom centru Lepoglava u subotu i nedjelju održana su dva penjačka natjecanja; 2. kolo sjeverozapadne hrvatske lige za mlađe uzraste na boulder stijeni te natjecanje Blok lige, piše e-Ivanec.

Natjecalo se 50 penjača iz 8 sportsko penjačkih klubova koji su bili podijeljeni u 4 kategorije prema starosnoj dobi, a penjali su 8 smjerova – odnosno imali toliko ‘problema’ za riješiti u 60 minuta neprekidnog penjanja. Kategorije su bile cicibani, mlađi kadeti, kadeti i stariji kadeti.

Sportsko penjački klub Direkt imao je četiri predstavnika, tri cicibana i jednog kadeta, među kojima je Antonio Šprem u kategoriji cicibana zauzeo odlično 2. mjesto, dok su Paolo Juhas i Luka Baniček bili šesti, odnosno sedmi.

Leo Gotal, član HPD Ivančica Ivanec osvojio je 2. mjesto u kategoriji mlađih kadeta popevši isti broj smjerova kao i pobjednik Jan Mišić iz SPK Durango, no iz dva pokušaja više.

Također, nastupila je i Ena Gotal, Leova mlađa sestra kojoj je ovo bilo prvo natjecanje, a bila je i uvjerljivo najmlađa sudionica natjecanja.

U kategoriji kadeta Valentin Mravlinčić iz SPK Direkt uvjerljivo je osvojio 1. mjesto.

Slijedeće je kolo na rasporedu u subotu, 19. ožujka u dvorani Fothia na zagrebačkom velesajmu. SHL – Sjevernohrvatska Liga je neformalno natjecanje za djecu i mlade koje se održava treću godinu za redom.

U blok ligi nastupilo je 45 penjača i penjačica od kojih 8 muških u kategoriji PRP, 22 muških u Hobby i 15 ženskih u kategoriji žena. Za natjecanje je bilo postavljeno 15 smjerova, a natjecatelji su imali 5 rundi po 20 minuta penjanja.

U Hobby kategoriji nastupila su tri predstavnika kluba Direkt, među kojima je Marko Veseljak osvojio 1. mjesto, Ivan Štefičar 5., a Tomislav Hosni na svom prvom natjecanju zauzeo je sedmo mjesto, prenosi e-Ivanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije